Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Lovitură imensă pentru Serbia - Kosovo şi Israelul stabilesc relaţii diplomatice

Operation World
Serbia Kosovo

Kosovo şi Israelul vor stabili luni relaţii diplomatice, la câteva luni după un acord de recunoaştere reciprocă încheiat sub egida fostului preşedinte american Donald Trump, relatează AFP potrivit Agerpres.

''Recunoaşterea de către Israel este una dintre cele mai mari realizări ale Republicii Kosovo, posibilă datorită eternului nostru prieten şi aliat, Statele Unite ale Americii'', a declarat ministrul kosovar de Externe, dna Meliza Haradinaj-Stublla, potrivit unui comunicat.

În septembrie, cu ocazia unui summit privind o ''normalizarea relaţiilor economice'' între Serbia şi Kosovo, Donald Trump a surprins prin dezvăluirea faptului că a obţinut recunoaşterea statului evreu de către Pristina şi deschiderea unei ambasade la Ierusalim de către cele două ţări, notează AFP.

Serbia nu a reuşit până acum să-şi onoreze angajamentul de a-şi muta ambasada de la Tel Aviv la Ierusalim, oficiali explicând chiar şi la o săptămână după anunţul Casei Albe că acordul nu este obligatoriu.

''Oficializarea relaţiilor diplomatice'' dintre Kosovo cu majoritate musulmană şi Israel va fi ''semnată'' luni ''în cursul unei ceremonii solemne virtuale'', a precizat Ministerul kosovar de Externe.

Kosovo, care şi-a proclamat independenţa în 2008, a declarat, de asemenea, că este gata să deschidă o misiune la Ierusalim în schimbul unei recunoaşteri diplomatice.

Fosta provincie sârbă este recunoscută de aproximativ 100 de ţări, între care majoritatea ţărilor occidentale, dar nu de Belgrad, nici de China şi Rusia.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.