Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Lovitură în Europa: revine creditul ipotecar fără niciun fel de avans

wall-street.ro
creditare plata

Chiriaşii din Marea Britanie vor putea împrumuta până la 100% din valoarea unei proprietăţi fără un garant sau plata unui avans, într-un nou plan de credit ipotecar introdus de societate de construcţii Skipton Building Society, transmite CNBC.

O societate de construcţii este o instituţie financiară britanică care oferă servicii bancare pentru membrii săi şi este deţinută de aceştia.

Noul produs ipotecar, care se adresează primitorilor care închiriază în prezent locuinţele în care stau, are o dobândă fixă de 5,49% timp de cinci ani şi are un termen maxim de rambursare de 35 de ani.

Dobânda medie pe cinci ani a fost de 5% în martie, conform raportului de trezorerie Moneyfacts UK Mortgage Trends.

Cumpărătorii primesc de obicei o dobândă ipotecară de 5,33%, la un raport între împrumut şi valoarea proprietăţii de 95% (LTV), conform raportului, dar majoritatea cumpărătorilor optează pentru un raport mai mic.

O serie de bănci, inclusiv NatWest, Santander şi Nationwide, au introdus credite ipotecare cu LTV de 95%, în aprilie şi mai 2021, după ce guvernul britanic a anunţat un nou program de garantare a creditelor ipotecare care încurajează acordarea de împrumuturi la o valoare ridicată pentru a permite mai multor cumpărători pentru prima dată să acceseze piaţa imobiliară post-pandemie.

Creditele fără avans

Noul program al Skipton ar fi primul în care un creditor ipotecar oferă produse ipotecare de 100% din valoarea proprietăţii cumpărate, din 2008, când unele societăţi de construcţii ofereau rate de până la 125%.

Multe dintre produse au fost apoi scoase de pe piaţă, deoarece ţara a intrat în criză financiară.

Într-un comunicat de presă, Skipton a spus că se va asigura că plăţile ipotecare lunare pentru fiecare solicitant nu depăşesc valoarea medie a costurilor de închiriere din ultimele şase luni.

Oferta este disponibilă numai pentru cei care cumpără pentru prima dată şi este supusă accesibilităţii şi scorurilor de credit ale solicitanţilor, precum şi unui istoric bun de plăţi de închiriere pe o perioadă de cel puţin 12 luni.

Skipton a descris programul drept ”un colac de salvare pentru chiriaşi... pentru a-i ajuta să iasă din ciclurile de închiriere blocate şi să urce pentru prima dată pe scara proprietăţii”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.