Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

LOVITURĂ într-un mega-dosar de la DNA cu un IMPORTANT personaj: A RECUNOSCUT TOT

intrare DNA

Dan Stroe, fost director în cadrul Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF), inculpat în dosarul în care Sorin Blejnar este arestat preventiv pentru trafic de influenţă, şi-a recunoscut faptele şi a cerut procurorilor DNA Ploieşti încheierea unui acord de recunoaştere a vinovăţiei, reiese din motivarea deciziei Curţii de Apel Ploieşti care a menţinut măsura preventivă luată faţă Blejnar.

Potrivit documentului, Dan Stroe, director al Direcţiei de Investiţii, Achiziţii Publice şi Servicii Interne din cadrul ANAF în perioada în care Blejnar era şeful instituţiei, a dat o declaraţie prin care şi-a recunoscut fapta şi şi-a exprimat intenţia de a încheia un acord cu Ministerul Public.

Citește și: Concursul care face RAVAGII printre tinere: Încearcă să prindă banii cu SÂNII / VIDEO

"În privinţa faptului că ... a dat o declaraţie ulterior, prin care şi-a recunoscut fapta şi şi-a exprimat intenţia de a încheia un acord cu Ministerul Public cu privire la această recunoaştere ulterior datei la care s-a dispus măsura arestului preventiv cu privire la inculpat, apreciază că existenţa contradicţiilor din declaraţia acestuia reprezintă un sprijin pentru cele afirmate până la acel moment de către inculpatul ... cel puţin cu privire la faptul că la întâlnirea care constituie în opinia judecătorului de drepturi şi libertăţi de la fond momentul de la care s-a consumat infracţiunea nu a fost prezent şi şeful de cabinet ...", a arătat unul dintre avocaţii lui Blejnar, conform textului citat.

Surse apropiate anchetei au declarat, pentru AGERPRES, că în respectivul paragraf se face referire la Dan Stroe, care este acum inculpat în dosar pentru luare de mită.

Citește și: Cea mai BIZARĂ prezentare de modă: Au prezentat haine ce se dizolvau și au rămas goale / VIDEO

Conform datelor din motivarea deciziei Tribunalului Prahova privind arestarea fostului şef al ANAF, Sorin Blejnar, Dan Stroe, suspect în cauză la acel moment, nu a putut fi găsit iniţial de procurori.

"Faptul că organul de urmărire penală nu a formulat propunere de arestare preventivă pentru suspectul S.D. (Stroe Dan - n.r.) (motivat din partea organului de urmărire penală de faptul că acesta nu a putut fi găsit) este un aspect care excede analizei judecătorului de drepturi şi libertăţi, Ministerul Public fiind titularul exclusiv al exercitării acţiunii penale şi al formulării propunerii de arestare preventivă", se arată în textul motivării.

Citește și: Nestle a descoperit metoda prin care ciocolata va avea cu 40% mai puțin zahăr

Potrivit DNA, Blejnar este suspectat că a acceptat din partea unui om de afaceri promisiunea unui procentaj de 20% din valoarea unor contracte ce urmau a fi încheiate la nivelul instituţiei publice pe care o conducea.

"Banii respectivi urmau să-i fie remişi inculpatului în schimbul exercitării influenţei sale asupra unor subalterni, pentru ca aceştia să gestioneze procedurile de atribuire a contractelor respective astfel încât aceste contracte să fie obţinute de firma omului de afaceri. În aceste circumstanţe, în perioada noiembrie 2011 - ianuarie 2012, inculpatul Blejnar Sorin şi ceilalţi funcţionari implicaţi în acest demers au primit suma totală de 13.172.520 lei, prin intermediul unei firme controlate de aceştia cu care societatea omului de afaceri a încheiat mai multe contracte fictive", se preciza într-un comunicat al DNA.

Citește și: VIRALUL alegerilor parlamentare / VIDEO

Conform motivării Tribunalului Prahova, Stroe este cel care ar fi pretins de la reprezentanţii unei societăţi din domeniul IT un procent de 20% din valoarea unor contracte.

"Inculpatul (...) a declarat în sensul că în anul 2011 a participat la o discuţie în biroul preşedintelui ANAF (inculpatul ...), unde se mai afla martorul ... şi directorul ... SRL - martorul ... , discuţie în cursul căreia s-a agreat ca inculpaţii ... şi ... să primească contravaloarea a 20% din valoarea contractului pentru câştigarea licitaţiei. Tot inculpatul ... a învederat faptul că anterior acelei discuţii a avut o altă discuţie cu inculpatul ... , în care au agreat obţinerea comisionului de 20%; acelaşi inculpat ... a mai învederat faptul că i-a înmânat inculpatului ... o mare parte din comisionul în valoare de 20%", se spune în motivarea deciziei Curţii de Apel Ploieşti.

Citește și: Căsătorită, de 42 de ani, s-a culcat cu un puști de 15 ani, de mai multe ori: A fost trimisă la PUȘCĂRIE / FOTO

Curtea de Apel Ploieşti a respins, miercuri, ca nefondată, contestaţia formulată de Blejnar împotriva deciziei Tribunalului Prahova care a dispus, în 29 noiembrie, prelungirea arestării preventive a inculpatului pentru o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 8 decembrie până la data de 6 ianuarie 2017 inclusiv. Decizia Curţii de Apel Ploieşti este definitivă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.