Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

LOVITURĂ: Irinel Columbeanu a colaborat cu Securitatea. Ce riscă omul de afaceri

irinel

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a stabilit că omul de afaceri Irinel Columbeanu a colaborat cu Securitatea. ÎCCJ desfiinţează astfel decizia Curţii de Apel Bucureşti, care a respins cererea Consiliului Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii. La dosarul prezentat de CNSAS se află nu mai puţin de 118 note informative atribuite unei persoane cu nume conspirativ "Ivănescu".

Irinel Columbeanu neagă că ar fi făcut notele conspirative, iar avocatul sau a spus că, deşi clientul sau nu este "Ivănescu", acesta nu a făcut decât să dea o mâna de ajutor împotriva spionilor care acţionau în anii '80 pe teritoriul României, cu scopul de a destabiliza sistemul comunist sau de a plănui tentative de asasinare ale lui Nicolae Ceauşescu. Conform stirileprotv.ro, Irinel Columbeanu ar fi fost racolat la începutul anilor '80, când era student la Politehnică.

Investigaţia în acest caz a început în 2012, atunci când Irinel Columbeanu a candidat la Primăria Capitalei. Atunci a fost nevoit să declare pe proprie răspundere că nu a colaborat cu Securitatea. Dacă instanţa decide astăzi că omul de afaceri a făcut poliţie politică, acesta riscă să fie cercetatat pentru fals în declaraţii.

minuta instantei

3131/2/2013 - Columbeanu Adrian Irinel - Admite recursul declarat de CNSAS, modifică sentinţa atacată în sensul că admite actiunea reclamantului CNSAS, constată calitatea de colaborator al securităţii în privinţa pârâtului Columbeanu Adrian Irinel. Definitivă

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.