Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Lovitură istorică dată traficanților de droguri din Spania: a fost confiscată cea mai mare cantitate de catinonă din Europa

catinona

Mai mult de 3,2 tone de catinonă de sinteză (principul activ al khat, o plantă cu proprietăţi euforizante) au fost confiscate în portul Barcelona, au anunţat miercuri autorităţile spaniole, precizând că este vorba despre cea mai mare captură a acestui stupefiant în Europa, transmite AFP. 'Garda Civilă a confiscat cea mai mare cantitate de catinonă de sinteză descoperită în Europa până acum', mai precis 3,2 tone, ceea ce reprezintă '61 milioane de euro pe piaţa' neagră, a informat instituţia. Catinona este un stimulant prezent în khat, un arbust răspândit în Africa de Est şi în Peninsula Arabică, ale cărui frunze, atunci când sunt masticate, au efecte euforizante apropiate de ale amfetaminelor.

Derivatele sale sintetice sunt 'mai puternice decât componentul natural şi mult mai periculoase', avertizează Garda Civilă. Imaginile difuzate de aceasta arată zeci de butoaie din plastic conţinând produsul sub formă de pietricele de culoare albă.

Ancheta a debutat la începutul anului după o operaţiune în Franţa care a pus autorităţile pe pista unui antrepozit din portul Barcelona, în nord-estul Spaniei, de unde substanţa era distribuită în restul Europei. O organizaţie infracţională 'transnaţională' distribuia drogul prin intermediul a trei firme şi cu ajutorul unor documente falsificate. O persoană a fost arestată şi altele sunt date în urmărire.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.