Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

LOVITURĂ: Marţi executa silit Ministerul Sănătăţii, vineri a fost reţinut de procurori

F. P.
primar arestat

Desfăşurare neaşteptată de evenimente în legătură cu executarea silită a Ministerului Sănătăţii pentru datoria de 4 milioane de euro faţă de victimele incendiului de la Maternitatea Giuleşti. Executorul judecătoresc Iulian Coşoreanu, care marţi s-a prezentat la Ministerul Sănătăţii, a fost reţinut vineri de procurorii Curţii de Apel Bucureşti.

OFICIAL: Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti efectuează urmărirea penală sub aspectul comiterii infracţiunilor de evaziune fiscală şi abuz în serviciu.

În cauză, a fost pusă în mişcare acţiunea penală faţă de inculpatul  COŞOREANU IULIAN ILIE, executor judecătoresc în cadrul Societăţii Civile Profesionale de Executori Judecătoreşti „Dobra, Coşoreanu şi Asociaţii” şi faţă de inculpaţii GOMAN FLUTURE, GOMAN CRISTINEL şi MIHAI LUCREŢIA, administratori statutari şi de fapt ai SC  E.C. SRL.

În fapt, s-a reţinut că S.C.P.E.J. „Dobra, Coşoreanu şi Asociaţii” a convenit cu reprezentanţii creditoarei SC E.C. SRL – societate în insolvenţă, în schimbul unor comisioane suplimentare, ca sumele de bani obţinute în urma punerii în executare silită a unui titlu executoriu emis de Tribunalul Bucureşti într-un dosar de executare silită, să fie virate în conturile altei societăţi decât creditoarea, cu scopul de a nu fi înregistrată în evidenţele contabile ale societăţii aflată în insolvenţă suma de 1.990.798 lei, pentru care urmau să se plătească taxe şi contribuţii la bugetul de stat în valoare de 696.780 lei.

Din probele administrate până în prezent a rezultat că inculpatul COŞOREANU IULIAN ILIE, în calitate de executor judecătoresc, a eliberat în numerar suma de 551.041 lei către administratorul de fapt al SC E.C. SRL cu toate că la momentul respectiv firma se afla în insolvenţă, iar administratorului statutar i se ridicase, de către judecătorul sindic, dreptul de administrare.

La data de 8.10.2015, faţă de inculpaţii COŞOREANU IULIAN ILIE GOMAN FLUTURE, GOMAN CRISTINEL şi MIHAI LUCREŢIA a fost luată de către procuror măsura preventivă a reţinerii pentru 24 de ore.  În cursul zilei de astăzi va fi sesizată Curtea de Apel Bucureşti cu propunere de luare a măsurii arestării preventive faţă de inculpatul COŞOREANU IULIAN ILIE.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.