Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Lovitură năprasnică pentru PSRM și Ion Ceban: Andrei Năstase și-a finalizat temele! Are sprijin și finanțare pentru Chișinău

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Andrei Năstase

Vicepremierul Republicii Moldova și candidatul blocului ACUM la Primăria Chișinăului, Andrei Năstase, s-a întâlnit, la Sibiu, cu primari, foști primari și specialiști în administrație publică locală din PNL, prilej cu care liberalii au semnat o ”Declarație de susținere a eforturilor de implementare a principiilor europene în administrațiile locale din Republica Moldova”. Practic, participanții au convenit că modernizarea administrațiilor publice locale din Republica Moldova are nevoie, dincolo de sprijinul conferit de parteneriatul strategic încheiat cu țara noastră, de implicarea tuturor factorilor cu experiență și disponibilitate reală.

Potrivit ”Declarației”, liberalii se angajează să susțină implementarea principiilor europene în administrațiile locale din Republica Moldova prin:

Citește și: Victor Ponta aruncă bomba! ‘Voi propune PSD un nou premier’

– elaborarea de programe de parteneriat pentru susținerea principiilor europene în administrațiile publice locale din Republica Moldova;

– transmiterea de documente de bune practici, a demersurilor și a programelor locale care au stat la bază dezvoltării unora dintre comunitățile din România;

– încurajarea înfrățirii cu unități administrative-teritoriale din Republică Moldova, inițierea de schimburi de experiență și acordarea de consultanță insitutiilor administrațiilor publice locale din țara vecină;

Citește și: Scenariul care aruncă-n aer alegerile prezidențiale! Un colonel în rezervă spune cine va fi noul președinte

– încurajarea participării angajaților din instituțiile administrațiilor publice locale la stagii de pregătire în primăriile performante din România și susținerea finanțării acestor stagii în măsura posibilităților legale și materiale;

– susținerea implementării principiilor europene de administrare urbană în administrația publică din Chisinău, cel mai mare și mai important oraș din Republica Moldova, prin relocarea de experți români care să asiste și să sprijine, într-o primă etapă, implementarea unui model nou, european, de management urban.

– identificarea tuturor soluțiilor legale prin care administrațiile publice locale din Republica Moldova pot beneficia de susținere financiară romanească și europeană pentru implementarea de noi principii europene de administrare.

Citește și: Informații importante despre Ion Iliescu! În ce stadiu se află fostul președinte

”Expertiza, resursele PNL, la dispoziția locuitorilor Chișinăului”

”Practic, astăzi am dezbătut pe de o parte modalitatea de adâncire a cooperării între administrațiile locale din România, evident, ale Partidului Național Liberal și administrațiile locale din Republica Moldova.

De asemenea, unul dintre principalele obiective ale întâlnirii de astăzi a fost stabilirea unui cadru de susținere a domnului Andrei Năstase, vicepremierul Guvernului Republicii Moldova, care este înscris în competiția pentru primăria Chișinăului, de susținere a domniei sale ca și primar al Chișinăului, atât înainte de alegere, cât mai ales după alegere.

Citește și: Fiul lui Mihai Șora intră în forță în războiul momentului: ‘A fost obligat să lucreze’

Toată expertiza, toate resursele pe care, legal, primarii Partidului Național Liberal pot să le furnizeze viitorului primar al Chișinăului, Andrei Năstase, sunt la dispoziția locuitorilor Chișinăului.

De asemenea, am stabilit foarte clar că toți candidații Blocului ACUM, în alegerile locale din Basarabia, care au loc pe 20 octombrie, vor beneficia de înfrățiri, de susținerea autorităților locale din România cu care s-au înfrățit.

De asemenea, vor beneficia de susținere în elaborarea de proiecte de dezvoltare ale comunităților locale și de cât mai multe proiecte concrete, în care România și administrațiile locale din România să arate că sunt alături de frații noștri de peste Prut.

Citește și: Elena Udrea iese la rampă! Ce se întâmplă, de fapt, cu Alina Bica

Nu în ultimul rând, dezbaterea noastră a vizat și aspecte ale administrației locale din România, ale administrației centrale din România și, mai ales, ale raporturilor dintre Guvern, administrația centrală și administrația locală.

În fiecare domeniu, în momentul în care vom fi chemați la guvernare, vom avea capacitatea de a prezenta un Guvern cu oameni competenți, oameni integri, oameni cinstiți, oameni care să aibă puterea de a repara stricăciunile provocate de PSD în ultimii mulți ani de zile și care să vină cu soluții solide pentru rezolvarea marilor provocări care există, astăzi, în România”, a declarat președintele PNL, Ludovic Orban.

Citește și: Victor Ponta aruncă bomba! ‘Voi propune PSD un nou premier’

Andrei Năstase, vicepremier și ministru de interne în Republica Moldova, este candidatul blocului ACUM la funcţia de primar general al Chişinăului. Năstase a câștigat anul trecut alegerile din capitala moldoveană, dar acestea au fost anulate de instanță.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.