Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Lovitură neașteptată pentru Donald Trump: Un judecător a BLOCAT un important program al președintelui american

foxnews.com
trump

Un judecător american a blocat marţi abrogarea de către preşedintele Donald Trump a unui program ce le permite tinerilor fără acte de identitate intraţi ilegal în SUA pe când erau copii să lucreze şi să studieze legal, informează miercuri AFP.

Judecătorul a estimat că opinia Ministerului de Justiţie, potrivit căreia programul DACA adoptat în timpul mandatului preşedintelui democrat Barack Obama era ilegal, se fonda pe "o bază juridică defectuoasă".

Citește și: Un cutremur URIAȘ, cu magnitudinea de 7,6 pe Richter, a avut loc în Marea Caraibilor: A fost emisă alertă de TSUNAMI - FOTO/VIDEO

Trump a declarat în septembrie că va abroga programul DACA, dar că va amâna cu şase luni, până în martie, aplicarea acestei decizii, pentru ca membrii Congresului să găsească între timp o soluţie pentru această parte a populaţiei.

În timpul mandatului lui Barack Obama, aceşti tineri imigranţi erau protejaţi de riscul expulzării în afara SUA. Programul a permis unui număr de 690.000 de tineri imigranţi în situaţie ilegală să studieze şi să lucreze legal în SUA, anunță Agerpres.

Citește și: El e cel mai BOGAT om din toate timpurile: Averea lui o depășește pe cea a lui Bill Gates și are afaceri și în România

Marţi, Trump a condus la Casa Albă o reuniune cu parlamentari republicani şi democraţi, pentru a găsi un compromis asupra situaţiei celor denumiţi "Dreamers".

Preşedintele republican a declarat de asemenea că este deschis unei reforme mai ample asupra legislaţiei privind imigraţia, care ar viza mai multe milioane de alţi imigranţi ce trăiesc în ilegalitate, cu condiţia ca democraţii să accepte o întărire a securităţii la frontiere, inclusiv construcţia unui controversat zid la graniţa cu Mexicul.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.