Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

LOVITURĂ pentru City Insurance: ÎCCJ a decis că trebuie să reanalizeze 100.000 de dosare de daună şi să majoreze capitalul cu 16 milioane de euro

City Insurance
city insurance

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis să admită recursul formulat de Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) şi de intervenienţii Confederaţia Operatorilor şi Transportatorilor Autorizati din România, Auto Car Grup 1 Service S.R.L., Auto Car & Trucks Technology S.R.L. şi Standocolor SRL, împotriva deciziei de suspendare a măsurilor luate de Autoritate, în februarie anul trecut, în vederea redresării situației City Insurance, scrie financialintelligence.ro.

Astfel, City Insurance este obligată să reanalizeze 100.000 de dosare de daună și să își majoreze capitalul social cu 16,5 milioane de euro.

Citește și: Președintele Klaus Iohannis vrea restricții mai dure pentru București, în weekend: ‘Vor trebui schimbate orele de deschidere și pentru magazine și pentru mall-uri’

Minuta ședinței de judecată de la ÎCCJ precizează: “Admite recursurile formulate de pârâta Autoritatea de Supraveghere Financiară şi de intervenienţii Confederaţia Operatorilor şi Transportatorilor Autorizati din România, Auto Car Grup 1 Service S.R.L., Auto Car & Trucks Technology S.R.L. şi Standocolor S.R.L. împotriva Sentinţei nr. 355 din 4 iunie 2020 a Curţii de Apel Bucureşti – Secţia a IX-a contencios administrativ şi fiscal. Casează în parte sentinţa recurată. Respinge cererea de suspendare formulată de reclamanta Societatea de Asigurare Reasiguare City Insurance S.A. , ca neîntemeiată. Admite cererea de intervenţie accesorie formulată în interesul pârâtei. Menţine soluţia dată excepţiei inadmisibilităţii. Respinge recursul incident formulat de reclamanta Societatea de Asigurare Reasiguare City Insurance S.A împotriva Sentinţei nr. 355 din 4 iunie 2020 a Curţii de Apel Bucureşti – Secţia a IX-a contencios administrativ şi fiscal, ca nefondat. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică astăzi, 23 martie 2021″.

Citește și: Primele restricții în Capitală! Se aplică de mâine!

În luna iunie a anului trecut, City Insurance a obținut suspendarea executării măsurilor și sancțiunilor decise de ASF, în luna aprilie a anului trecut, referitoare la reanalizarea a circa 100.000 de dosare de daună, dar şi la o majorare de capital de 16,5 milioane de euro, scrie

În luna aprilie, Consiliul ASF a decis sancționarea societății City Insurance cu amendă în cuantum de 100.000 de lei. În urma controlului efectuat au fost constatate o serie de încălcări ale Legii 237/2015 privind metodologia de calcul a rezervelor tehnice. Totodată, Consiliul A.S.F. a stabilit în sarcina asigurătorului obligația de a implementa măsuri de natură operațională și prudențială pentru remedierea deficiențelor constatate în cadrul acțiunii de control periodic, cu privire la modalitatea de lichidare a dosarelor de daună și la diminuarea nivelului unor riscuri identificate, măsuri care trebuie implementate până la finalul anului 2020.

Citește și: Florin Roman s-a săturat de Vlad Voiculescu: ‘Ori ești solidar cu oamenii și cu deciziile Guvernului, ori pleci’

În luna ianaurie, Autoritatea de Supraveghere Financiară a sancţionat cu amenzi în valoare totală de 3,78 milioane de lei conducerea companiei City Insurance S.A. deoarece societatea nu a transmis instituţiei informaţiile relevante necesare verificării programului de reasigurare al acesteia.

“În şedinţa Consiliului Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF) din data de 20 ianuarie 2021, Sectorul Asigurări – Reasigurări (SAR) a prezentat rezultatele activităţii de supraveghere realizate la Societatea de Asigurare – Reasigurare City Insurance S.A. În cadrul procesului de supraveghere, ASF a solicitat City Insurance S.A. informaţii şi documente relevante necesare verificării programului de reasigurare al societăţii. Informaţiile solicitate nu au fost transmise Autorităţii, iar conducerea executivă şi conducerea superioară a societăţii nu s-au asigurat că informaţiile solicitate sunt disponibile astfel încât să fie puse la dispoziţie în termenul stabilit, ASF fiind astfel împiedicată, fără drept, în exercitarea atribuţiilor conferite prin lege. Prin urmare, Consiliul ASF a decis sancţionarea membrilor Directoratului şi ai Consiliului de Supraveghere”, se precizează într-un comunicat al ASF.

Citește și: Vlad Voiculescu cade în penibil și se sucește! Acum spune că nu e nimic în neregulă cu modul în care s-au calculat cifrele pandemiei

Preşedintele Directoratului City Insurance, Renato Szilagyi, a fost amendat cu 530.000 lei, vicepreşedintele Buzerea Barbu Mircea a primit o amendă de 500.000 de lei iar Spyridon Stavros Mavrogalos Fotis, membru al Directoratului, a fost amendat cu 500.000 lei.

Şi membrii Consiliului de Supraveghere al companiei au fost sancţionaţi cu amenzi în valoare totală de 2,25 milioane de lei, astfel: Browne Woodthorpe Robert, preşedinte al Consiliului de Supraveghere – amendă în cuantum de 450.000 lei; Rossler Max Walter, vicepreşedinte al Consiliului de Supraveghere – 450.000 lei; Pascale Cristian, membru al Consiliului de Supraveghere – 450.000 lei; Arampova Aelita, membru al Consiliului de Supraveghere – 450.000 lei; Papanikolaou Epameinondas, membru al Consiliului de Supraveghere – 450.000 lei.

Citește și: Președintele Klaus Iohannis vrea restricții mai dure pentru București, în weekend: ‘Vor trebui schimbate orele de deschidere și pentru magazine și pentru mall-uri’ .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.