Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Lovitură pentru DIICOT: Un fost liberal a scăpat de arestarea preventivă

alin simota

Tribunalul Hunedoara a respins, miercuri, solicitarea procurorilor DIICOT Hunedoara privind arestarea preventivă a omului de afaceri şi fost consilier judeţean Alin Simota, judecat într-un dosar de evaziune fiscală cu un prejudiciu estimat la peste 4 milioane de lei.

Potrivit hotărârii publicată pe portalul instanţelor de judecată, procurorii DIICOT Hunedoara pot depune contestaţie în termen de 48 de ore la decizia luată de completul de judecată. Simota este judecat într-un dosar penal în care este acuzat de constituirea unui grup infracţional organizat specializat în afaceri ilegale, spălare de bani, evaziune fiscală şi alte infracţiuni economice. Procurorii susţin că omul de afaceri ar fi înregistrat în contabilitatea firmelor sale cheltuieli fictive prin care au fost afectate taxele datorate bugetului de stat şi au fost devalizate propriile societăţi. Prejudiciul total se cifrează la 4,07 milioane lei. Ancheta a început în august 2014, după ce au fost efectuate opt percheziţii simultane la domiciliile membrilor grupului.

Pe de altă parte, Alin Simota, fost consilier judeţean şi finanţator al clubului de fotbal Jiul Petroşani, este dat în urmărire naţională şi internaţională, după ce o instanţă de la Tribunalul Hunedoara a hotărât că omul de afaceri din Valea Jiului trebuie să revină în Penitenciarul Bârcea Mare pentru a-şi continua o pedeapsă de doi ani închisoare. Simota a fost condamnat în anul 2014 fiind acuzat de conflict de interese în perioada în care era consilier judeţean (2008-2012), potrivit celor de la Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.