Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Lovitură pentru Donald Trump: După Twitter, încă o reţea de socializare îl sancţionează pe preşedintele SUA

Agerpres
Trump Pence

După ce Twitter a etichetat mai multe postări ale preşedintelui SUA ca "neconforme cu realitatea" sau "incitatoare la violenţă", încă o reţea de socializare îl sancţionează pe Donald Trump.

Snap, compania care administrează Snapchat, a anunţat miercuri că a încetat promovarea contului Snapchat al președintelui Trump după ce a stabilit că unele dintre comentariile sale publice de pe site ar putea provoca violența.

Aplicația Snapchat, populară în rândul tinerilor, a precizat că profilul lui Trump va rămâne intact, dar nu va fi mai promovat pe prima pagină, "Discover", printre știri și povești. Contul preşedintelui era anterior prezentat în mod regulat pe "Discover", alături de conturile altor utilizatori, cum ar fi Kim Kardashian, actorul Kevin Hart și guvernatorul din New York, Andrew Cuomo.

În schimb, Facebook nu a luat până acum măsuri în legătură cu postările lui Trump, susținând că pot genera ştiri şi trebuie să fie păstrate, în numele libertăţii de exprimare.

Snap a precizat că a decis să înceteze evidențierea contului lui Trump pe baza tweet-urilor pe care le-a postat sâmbătă în care a amenințat participanţii la protestele violente izbucnite după moartea lui George Floyd, un bărbat afro-american care a fost ucis când se afla în custodia poliției în Minneapolis. Comentariile nu au apărut însă în contul de Snapchat al lui Trump.

„Nu vom amplifica vocile care incită la violență rasială și nedreptate, oferindu-le o promovare gratuită pe Discover”, a declarat Rachel Racusen, o purtătoare de cuvânt a Snap.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.