Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Lovitură pentru Donald Trump: noul star în ascensiune al republicanilor intră în competiția prezidențială

Vanity fair
Donad Trump CPAC

Senatorul republican american Tim Scott intenționează să lanseze miercuri un comitet exploratoriu prezidențial, au declarat două surse care cunosc acest lucru, pentru Reuters. Comitetul este un pas cheie pentru candidatura la președinție în 2024.

Dacă va candida, Tim Scott l-ar provoca pe fostul președinte Donald Trump, care și-a lansat campania în noiembrie și care a devenit recent primul fost președinte american inculpat penal de un mare juriu.

Miercuri, Scott se va afla în Iowa, statul care conduce procesul de nominalizare a candidaților republicani la alegerile prezidențiale. El va merge apoi joi în New Hampshire, înainte de a se întoarce vineri în statul său natal, Carolina de Sud, înaintea unui summit local la Charleston.

Sâmbătă, el va oferi donatorilor și susținătorilor importanți o „actualizare politică”, potrivit unei invitații consultate de Reuters.

Singurul republican de culoare

Fiind singurul republican de culoare din Senatul american, Scott, în vârstă de 57 de ani, și-a asumat un rol de lider în eforturile de reformare a poliției și a vorbit frecvent despre problemele rasiale.

Scott l-a criticat adesea pe Trump în timpul mandatului său de președinte pentru comentarii cu tentă rasială și a blocat mai mulți dintre candidații săi la justiție din astfel de motive. În același timp, Scott i-a acuzat pe democrați că exploatează tensiunile rasiale în scopuri partizane.

Scott a descris faptul că a fost victima prejudecăților rasiale, dar a insistat, după cum a spus într-un discurs din 2021, că „America nu este o țară rasistă”.

Printre republicanii care au lansat oficial campanii pentru nominalizarea partidului în 2024 se numără fostul guvernator al Carolinei de Sud Nikki Haleyși investitorul activist Vivek Ramaswamy.

Guvernatorul Floridei, Ron DeSantis, și fostul vicepreședinte Mike Pence sunt, de asemenea, așteptați să se alăture cursei, deși niciunul dintre ei nu și-a anunțat candidatura. Sondajele îl arată pe DeSantis ca fiind cel mai apropiat rival al lui Trump pentru nominalizarea republicană.

Scott nu obține mai mult de 2% din susținere în aproape toate sondajele, deși susținătorii susțin că acest lucru se va schimba pe măsură ce va deveni o figură națională mai cunoscută.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.