Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Lovitură pentru Gabriela Firea: a PIERDUT majoritatea în CGMB, la un proiect CRUCIAL

Consiliul General al Municipiului Bucureşti (CGMB) a respins proiectul de hotărâre prin care Primăria Capitalei ar fi decontat combustibilul folosit de cetăţeni până la valoarea de 500 de lei pe lună dacă mai multe persoane folosesc în comun un autoturism proprietate personală pentru deplasarea în aceeaşi direcţie, către Bucureşti sau către judeţul Ilfov, în sistem de car-sharing.

Surse din PSD ne-au explicat că în cazul acestui proiect este vorba despre un război politic între Gabriela Firea și Liviu Dragnea. Liderul PSD ar fi vorbit cu mai mulți consilieri generali ai Primăriei Capitalei pentru că încearcă să oprească majoritatea politică pe care Firea o are în Consiliu.

În timp ce primarul Capitalei, Gabriela Firea, a subliniat că este o măsură pentru decongestionarea traficului din oraş, consilierii generali din opoziţie şi ONG-urile au criticat acest proiect, spunând că este doar o măsură populistă care nu va rezolva adevăratele probleme ale traficului. La începutul şedinţei CGMB, primarul Capitalei, Gabriela Firea, a spus că problema traficului din Bucureşti nu ar trebui să aibă culoare politică, iar anumite proiecte nu ar trebui respinse de consilieri doar pentru că acestora nu le plac iniţiatorii lor. La rândul său, consilierul general PNL Cătălin Deaconescu a numit-o pe Firea „primarul voucher”, spunând că aşa va rămâne în amintirea bucureştenilor. Firea a replicat că o onorează această catalogare, iar viceprimarul Aurelian Bădulescu a afirmat desşpre consilierul liberal că se excită din punct de vedere logoreic atunci când o vede pe Gabriela Firea”. În final, primarul reproşat opoziţiei că a votat tot politic şi a promis că proiectul va reveni pe ordinea de zi a şedinţei CGMB de luna viitoare.

Proiectul de hotărâre a fost respins cu 27 de voturi „pentru”, 24 de voturi „împotrivă” şi două abţineri.

Dezbaterea pe proiect a durat aproape două ore.

„Vreau să le mulţumesc colegilor din PSD şi ALDE pentru votul de astăzi. Aţi fost trimişi de cetăţeni ca să le faceţi viaţa mai bună. S-a văzut astăzi că noi am avut bunăvoinţă şi am explicat punct cu punct. Am asistat şi eu la dezbatere ca să văd cât de mare e ipocrizia. Două ore am dezbătut proiectul acesta benefic pentru bucureşteni şi voi aţi votat tot politic. Cred că toţi bucureştenii au văzut care este realitatea. Vom reveni, vă garantez, cu acest proiect, când şi colegul care lipseşte va fi aici şi va trece”, a declarat Firea, după votul final.

La începutul şedinţei CGMB ea a spus că problema traficului nu ar trebui să aibă culoare politică, făcând astfel apel la consilieri să voteze proiectul. Şi în timpul dezbaterii a făcut apel la consilieri să voteze proiectul, pentru că PSD-ALDE nu a putut asigura majoritatea, întrucât lipseşte de la şedinţă un consilier PSD.

„Sunt câteva măsuri pe care le-au luat şi alte capitale europene şi cred că sunteţi în asentiment că trebuie să preluăm şi noi aceste idei. Cred că problema traficului nu trebuie să aibă culoare politică şi trebuie să avem consens şi un subiect comun în perspectivă politică. Şi să nu fim de acord sau să nu fim cu anumite proiecte doar pentru că sunt propuse de cineva pe care nu simpatizăm politic. (...) Fac apel, din respect pentru cetăţeni, să nu judecaţi prin prismă politică. (...) Ajută şi la decongestionarea traficului şi rezolvarea parţială a poluării. (...) Cred că sunt câteva măsuri pe lângă celelalte care vor duce în final, într-o perioadă rezonabilă de timp, la ameliorarea traficului în Capitală”, a declarat Firea.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.