Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Lovitură pentru judecătorii CC din Moldova: Maia Sandu a respins majorarea salariilor

stiri.md
Maia Sandu

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a restituit vineri, 10 decembrie, Parlamentului Legea nr. 204 din 6 decembrie 2021 cu privire la modificarea unor acte normative privind legislația bugetar-fiscală 2022.

Șefa statului a luat această decizie pe motiv că legea include un amendament, cu privire la salarizarea angajaților Curții Constituționale, pentru care nu există avizul pozitiv al Guvernului, transmite presa din Republica Moldova.

Aceștia amintesc faptul că majorarea salariilor judecătorilor CCM nu a fost acceptată de Guvern în cadrul ședinței din 3 decembrie. Este vorba despre avizul negativ la un amendament pentru modificarea politicii bugetar-fiscale.

Potrivit calculelor făcute de fostul premier al țării, Ion Chicu, salariile magistraților CC se ridică de la 44.735 la aproape 82.000.

Chiar și așa, modificările operate la buget au fost votate în cadrul ședinței din 6 decembrie a Parlamentului.

Deputatul PAS, Olesea Stamate, a confirmat aceste majorări, menționând că „independența țării trebuie asigurată și cu o remunerație decentă”.

Deși a aprobat un aviz în care se spune că nu se acceptă ridicarea lefii pentru judecătorii constituționali, la 8 decembrie, după ce amendamentul a fost votat de Parlament, prim-ministra Natalia Gavrilița a spus că majorarea este justificată.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.