Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Lovitură pentru Kim Jong-un: Trump înarmează Coreea de Sud

AP
Kim Trump

Departamentul de Stat al SUA a aprobat 314 milioane de dolari pentru posibile vânzări de rachete de apărare aeriană în Coreea de Sud, a anunţat vineri Pentagonul, pe fondul reapariţiei tensiunilor pe peninsula coreeană, relatează Reuters.

Coreea de Sud, un aliat cheie al Statelor Unite în Asia, a cerut achiziţionarea a până la 94 rachete SM-2 folosite de nave împotriva amenințărilor aeriene, 12 sisteme de orientare și asistență tehnică pentru un cost total de 313,9 milioane dolari, conform site-ului Agenţiei americane de Cooperare şi Securitate (DSCA).

Agenția, o unitate a Departamentului de Apărare, a emis joi autorizaţia, notificând Congresul privind o eventuală vânzare.

Vânzarea propusă vine după ce Coreea de Nord a criticat recent achizițiile de către Coreea de Sud din domeniul apărării din Statele Unite, inclusiv sosirea primelor avioane invizibile pe radar F-35.

Coreea de Sud utilizează deja rachete SM-2 dezvoltate de Raytheon Co, dar construiește mai multe distrugătoare de apărare anti-rachetă echipate cu armament.

Separat, Japonia, un alt aliat important al SUA în regiune, de asemenea, a autorizat cumpărarea de rachete aer-aer cu rază medie în valoare de 317 milioane de dolari de la Washington, a transmis DSCA.

La începutul lunii mai, Phenianul a reluat testele balistice, ce fuseseră întrerupte după testarea unei rachete intercontinentale în noiembrie 2017, iar joi, forțele nord-coreene au lansat două rachete care au zburat 420 de kilometri, respectiv 270 de kilometri.

Pentagonul a confirmat că forțele nord-coreene au lansat joi mai multe rachete balistice care au zburat peste 300 de kilometri înainte de a se prăbuși în mare, la est de Peninsula Coreea.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.