Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Lovitură pentru Kremlin: Fosta republică sovietică Kazahstan nu recunoaște referendumurile din Ucraina

facebook.com
Kazakhstan

Autoritățile din Kazahstan anunță că susțin „integritatea teritorială" a Ucrainei în timp ce în zonele ocupate au loc referendumuri susținute de Rusia, potrivit CNN, scrie Mediafax.

Kazahstanul, o fostă republică sovietică și unul dintre partenerii apropiați ai Moscovei, a anunțat că „aderă la principiul integrității teritoriale a statelor". Anunțul apare în timp ce în patru zone ocupate de ruși în Ucraina au loc referendumuri privind aderarea la Rusia.

Referendumurile sunt ilegale în conformitate cu dreptul internațional și au fost respinse ca fiind „un simulacru" de guvernele occidentale și de Kiev.

„În ceea ce privește referendumurile privind aderarea la Federația Rusă care se desfășoară în statele autoproclamate ale RPL și RPD, precum și în administrațiile militare din regiunile Zaporojia și Herson, Kazahstanul aderă la principiul integrității teritoriale a statelor, al egalității suverane a acestora și al coexistenței pașnice", a declarat luni purtătorul de cuvânt al Ministerului kazah al Afacerilor Externe, Aibek Smadyarov, citat de agenția de presă Kazinform.

„Președintele nostru a declarat în repetate rânduri, inclusiv în discursul său recent de la tribuna ONU, importanța respectării constante a principiilor dreptului internațional, în baza Cartei acestei organizații globale universale. Carta stipulează responsabilitatea statelor membre ale ONU în menținerea păcii și aderarea la integritatea teritorială a țărilor", a adăugat Smadyarov.

Purtătorul de cuvânt a reafirmat disponibilitatea guvernului de a oferi asistență pentru promovarea dialogului politic, adăugând că „țara consideră că menținerea stabilității la nivel regional și global este de o importanță capitală".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.