Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Lovitură pentru marile companii: Italia va cere în G20 reguli mai stricte pentru condiţiile de muncă ale angajaţilor

angajati

Italia va cere reguli mai stricte pentru condiţiile de muncă ale angajaţilor unor companii precum Amazon, atunci când va găzdui în aceast săptămână reuniunea miniştrilor Muncii din cele mai dezvoltate 20 de economii ale lumii (G20), transmite Reuters, conform news.ro.

Ministrul Muncii din Italia, Andrea Orlando, a declarat că ţările ar trebui să solicite companiilor mari precum Amazon să îşi asume responsabilitatea pentru condiţiile de muncă oferite de furnizorii lor, ca parte a reformelor pentru a se asigura că antreprenorii sunt bine trataţi.

"Marile corporaţii trebuie să-şi asume responsabilitatea pentru cele mici. Nu mai pot spune că ceea ce se întâmplă în afara magaziei lor nu le priveşte", a spus Orlando, citat de cotidianul italian La Repubblica.

Restricţiile impuse de guverne pentru a conţine sub control pandemia de Covid-19 au crescut cererea de lucrători ocazionali, cum ar fi şoferi pentru livrarea de alimente, în timp ce agenţii de curăţenie şi lucrătorii care oferă servicii de îngrijire s-au confruntat cu riscuri pentru sănătate şi siguranţă.

Summitul G20 din Sicilia va avea loc în timp ce Uniunea Europeană urmează să propună un cadru de reglementare la nivelul UE până la sfârşitul anului, iar instanţele şi autorităţile de reglementare au încercat să soluţioneze deficienţele existente în economia bazată pe munca flexibilă.

Reuniunea va avea loc, de asemenea, pe fondul nemulţumirii publice din Italia din cauza morţii unui sindicalist, ucis vineri de un şofer de camion, în timpul unei demonstraţii împotriva pierderii locurilor de muncă la compania americană de logistică FedEx.

Sindicatele acuză că externalizarea şi utilizarea algoritmilor de gestionare a forţei de muncă pe platformele internaţionale a dus la erodarea drepturilor şi a salariilor lucrătorilor.

Orlando a declarat că este dificil să se aplice normele sindicale pentru angajaţii platformelor din străinătate, dar acest lucru nu ar trebui să ofere companiilor o scuză pentru a evita standardele de angajare.

"Nu este întâmplător că acesta va fi subiectul G20", a spus Orlando.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.