Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Lovitură pentru naşul cuplului Lia Olguţa Vasilescu - Claudiu Manda: Prefectul de Dolj l-a lăsat fără mandatul de primar

Micapi
Ovidiu Flori

Prefectul de Dolj a semnat, joi, ordinul de încetare a mandatului lui Ovidiu Flori, primarul comunei Işalniţa şi naşul de cununie al cuplului Olguţa Vasilescu-Claudiu Manda.

Ovidiu Flori a fost declarat incompatibil de către ANI în anul 2015, după ce s-a stabilit că în perioada 2009-2013 a avut simultan funcţia de viceprimar, respectiv primar al comunei Işalniţa, şi cea de administrator al unei societăți.

Edilul a atacat în instanţă decizia ANI, însă a pierdut toate la căile de atac.

Prefectul de Dolj, Narcis Purcărescu, a declarat pentru MEDIAFAX că secretarul comunei Işalniţa a înaintat Prefecturii Dolj referatul de încetare a mandatului de primar al lui Ovidiu Flori în data de 4 decembrie, însă documentul a ajuns în „mapa de lucru”a prefectului abia joi.

„Azi am semnat ordinul de eliberare din funcţie a domnului Flori. ANI l-a declarat incompatibil. El a acţionat în justiţie, în instanţă, până la Înalta Curte. După aceea, noi am făcut demersurile către primărie, pentru că procedura asta e, iar secretarul comunei face acel referat, înapoi către Prefectură, prin care propune demiterea primarului. Şi referatul întocmit de către secretar a ajuns la noi pe data de 4 decembrie”, a spus Purcărescu.

Potrivit prefectului de Dolj, comuna Işalniţa va fi condusă de viceprimar, până la alegeri.

În replică, primarul demis al comunei Işalniţa, Ovidiu Flori, a declarat, pentru MEDIAFAX, că va ataca în instanţă ordinul emis de prefectul de Dolj.

„Am pierdut ultimul proces în justiţie. Aştept să fiu înştiinţat că nu am văzut niciun ordin semnat şi probabil voi contesta ordinul prefectului. (...) Este un drept al meu să contest ordinul prefectului întrucât intervine perioada de trei ani de la momentul la care am fost declarat incompatibil”, a spus Ovidiu Flori.

Ovidiu Flori a fost ales primar al comunei Işalniţa în 2012. În 2016 a câştigat un nou mandat, dar în ianuarie 2017 a plecat la Bucureşti ca secretar de stat în Ministerul Transporturilor. După câteva luni a demisionat din minister şi a revenit la Işalniţa unde a candidat, din nou, şi a câştigat funcţia de primar, la alegerile anticipate organizate în comună.

În 2018, Ovidiu Flori şi soţia sa au cununat celebrul cuplu de politicieni social-democraţi Olguţa Vasilescu şi Claudiu Manda.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.