Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

LOVITURĂ pentru Olguța Vasilescu: 'Când au aflat pretenţiile exagerate ale ministrului, toţi au părăsit comisia'/ UPDATE Replica Ministerului

mediafax.ro
Lia Olguta Vasilescu

Deputatul Nicolae Giugea, prim-vicepreşedinte PNL Dolj, a declarat vineri, într-o conferinţă de presă la Craiova, că măririle de salarii şi pensii promise de PSD în campania electorală reprezintă o 'păcăleală sinistră', iar anunţul preşedintelui Liviu Dragnea că legea pensiilor nu va fi gata în acest an înseamnă recunoaşterea eşecului.

UPDATE: Consilierul Ministrului Muncii, Cristian Vasilcoiu : ”Aberație mai mare ca asta nici că există, dar dacă politicianul local are și dovezi, în afară de vorbe în vânt, îl invităm să le facă publice....” (detalii la sfarsitul postarii)

'Măririle de salarii şi pensii reprezintă o păcăleală sinistră. Anunţul lui Dragnea că Legea pensiilor nu va fi gata în acest an, este de fapt recunoaşterea unui eşec de proporţii. Şi-au dinamitat singuri programul de guvernare, striviţi de propriile minciuni şi incompetenţe', a afirmat Nicolae Giugea, în conferinţa de presă, potrivit Capital.

Deputatul PNL Dolj a mai spus că la nivelul Ministerului Muncii s-a fi format o comisie din 20 de specialişti pentru recalcularea pensiilor, iar când au aflat pretenţiile ministrului Olguţa Vasilescu, toţi au părăsit comisia.

HALUCINANT: Arestat după ce a postat 'Bună dimineața' pe Facebook. Care este explicația polițiștilor

'Se spune că la Ministerul Muncii există o comisie care recalculează pensiile. Adevărul este cu totul altul. Au format o comisie din 20 de specialişti. În momentul în care au aflat pretenţiile exagerate ale doamnei ministru, aceştia au părăsit comisia, care în momentul de faţă nu mai există. Unul dintre cei mai vocali miniştri PSD este doamna Lia Olguţa Vasilescu. A fost prezentă peste tot, arătând grafice cu tot felul de creşteri de salarii şi pensii. Acum totul s-a dovedit a fi o mare minciună. Ar trebui să se ducă acasă şi să ne lase în pace. Să nu mai mintă populaţia cu o astfel de agresivitate', a susţinut Nicolae Giugea.

Prim-vicepreşedintele PNL Dolj a mai afirmat că reabilitarea blocurilor din Craiova a fost 'una dintre minciunile PSD-ului la nivel local' făcută prin intermediul fostului primar Lia Olguţa Vasilescu.

'După ce în 2012 Lia Olguţa Vasilescu, pe atunci primar al Craiovei, anunţa că vor fi reabilitate nu mai puţin de 300 de blocuri din oraş fără ca oamenii să plătească niciun ban, în 2017 au fost reabilitate doar câteva blocuri, iar oamenii au fost puşi să plătească şi câte 20.000 de lei. Asta în timp ce la Arad  locatarii au plătit între 4.000 şi 5.000 de lei. Acolo au fost reabilitate 16 blocuri, iar pe noul exerciţiu bugetar vor fi reabilitate încă 40', a declarat Giugea.

___

Replica Ministerului Muncii:

”Aberație mai mare ca asta nici că există, dar dacă politicianul local are și dovezi, în afară de vorbe în vânt, îl invităm să le facă publice. Altfel, noul proiect al Legii pensiilor unitare a fost elaborat de o comisie formată din reprezentanți ai Ministerului Muncii și Justiției Sociale și ai conducerilor tuturor caselor județene de pensii, dar și specialiști din cadrul acestora, care au avut libertatea de a propune și corecta, în funcție de situațiile întâlnite în practică, măsuri care fac parte din noua propunere legislativă. Nici un membru al Comisiei nu s-a retras până când proiectul de lege nu a fost finalizat, iar specialiștii îl susțin cu atât mai mult cu cât au participat la elaborarea lui. Proiectul de lege este finalizat și se află în prezent în analiza de impact bugetar, urmând a fi înaintat Parlamentului României, în viitorul apropiat.”, a spus Cristian Vasilcoiu, consilier al ministrului Muncii pentru STIRIPESURSE.RO


ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.