Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Lovitură pentru oligarhii ruși: Elveția va adopta noile sancțiuni ale UE împotriva Rusiei

swiss flag
elvetia steag drapel

Elveția va adopta noile sancțiuni ale Uniunii Europene împotriva Rusiei și va îngheța activele mai multor persoane cu legături apropiate cu președintele rus Vladimir Putin, a anunțat vineri guvernul într-un comunicat, conform CNN, anunță Mediafax.

Măsurile nou adoptate se referă la anumite bunuri și servicii financiare, a precizat guvernul într-un comunicat, adăugând că lista de sancțiuni a Elveției a fost extinsă în consecință.

Potrivit guvernului, punerea în aplicare a acestor sancțiuni este compatibilă cu neutralitatea Elveției.

"Exportul tuturor produselor cu dublă utilizare către Rusia este acum interzis, indiferent de utilizarea sau de utilizatorul final al acestora. În plus, este interzis exportul de bunuri care ar putea contribui la consolidarea militară și tehnologică a Rusiei sau la dezvoltarea sectorului apărării și securității", a precizat guvernul, adăugând că "este, de asemenea, interzisă furnizarea de asistență tehnică, servicii de intermediere sau finanțare".

"Nu mai este permis exportul în Rusia a anumitor bunuri și servicii din sectorul petrolier. În plus, este interzis exportul anumitor bunuri și tehnologii care pot fi utilizate în aviație și în industria spațială", a mai spus guvernul.

Tranzacțiile cu Banca Centrală a Rusiei nu mai sunt, de asemenea, permise.

De asemenea, guvernul a decis "să adauge la anexa 8 a ordonanței persoanele de pe lista de persoane adoptată de UE la 28 februarie și, astfel, să înghețe activele altor persoane care au legături strânse cu președintele rus Vladimir Putin".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.