Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informaÈ›ii È™i È™tiri
  • experienÈ›a premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi È™tiri, exclusivități È™i breaking news
DESCARCÄ‚ APLICAÈšIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Lovitură pentru primarul de la Baia Mare: Ce a decis Tribunalul

Catalin Chereches

Tribunalul Maramureş a respins, marţi, cererea de înlocuire a măsurii arestării preventive cu măsura controlului judiciar pe cauţiune formulată de Cătălin Cherecheş, precizează un comunicat al instituţiei remis Agerpres.

 

Potrivit comunicatului, prin încheierea pronunţată de Tribunalul Maramureş s-au dispus următoarele: "Respinge ca nefiind îndeplinite condiţiile pentru admisibilitatea în principiu a cererii de înlocuire a măsurii arestării preventive cu măsura controlului judiciar pe cauţiune formulată de inculpatul Cherecheş Cătălin (...), arestat preventiv, aflat la Penitenciarul Gherla. Cu drept de contestaţie în 48 de ore de la pronunţare".

 

Tribunalul Maramureş a fost sesizat, în 20 mai, de Direcţia Naţională Anticorupţie - Serviciul Teritorial Cluj cu rechizitoriul întocmit pe numele lui Cherecheş, mai precizează sursa citată.

 

Cauza are ca obiect "infracţiuni de corupţie (Legea nr. 78/2000) - art. 289 alin. 1 CP raportat la art. 6 din L.78/2000' şi este în faza procedurii de cameră preliminară, procedură cu durată de cel mult 60 de zile, în cadrul căreia se verifică, în baza art. 342-348 din Codul de procedură penală, după trimiterea în judecată, competenţa şi legalitatea sesizării instanţei, precum şi legalitatea administrării probelor şi a efectuării actelor de către organele de urmărire penală, ulterior încheierii acesteia urmând a fi stabilit primul termen de judecată pe fondul cauzei".

 

Cătălin Cherecheş a fost reales primar al municipiului Baia Mare cu un procent de 71% din voturile băimărenilor. Acesta a candidat pe listele Coaliţiei pentru Baia Mare fiind susţinut de UNPR, PNŢCD, PSRO şi Forumul Democrat German.

ACTIVEAZÄ‚ NOTIFICÄ‚RILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.