Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Lovitură pentru primarul Robert Negoiță: S-a ales 'praful' de proiectul licitațiilor pentru locurile de parcare din Sectorul 3

Robert Negoita

Primăria Sectorului 3 a decis, în urma discuţiilor cu cetăţenii, retragerea proiectului care prevede închirierea prin licitaţie a locurilor de parcare, a anunţat primarul Robert Negoiţă, care precizează că în următoarea perioadă vor fi organizate întâlniri pentru analizarea altor posibile variante. Proiectul a generat nemulţumiri în rândul locuitorilor din sector, care au susţinut că este "stupid şi abuziv” şi va isca certuri între vecini.

"Am stabilit, în urmă cu puţin timp, ca urmare a discuţiilor de la Cinematograful Gloria, să retragem proiectul ce prevede închirierea locurilor de parcare de reşedinţă, prin licitaţie. DAR asta nu înseamnă că problema este rezolvată, aşa că, în perioada următoare, vom avea mai multe întâlniri ca să analizăm posibilele variante. De altfel, am adus în discuţie şi eliminarea taxei pentru parcare, astfel ca locurile actuale să fie la liber. Vom discuta mai multe soluţii şi să sperăm că, împreună, putem să o găsim pe cea mai bună”, a scris pe Facebook primarul Sectorului 3, Robert Negoiţă, în urma unei întâlniri cu bucureştenii din sector care se opun acestui proiect.

Citește și: Anunț de ultimă oră al meteorologilor: Vreme neașteptată în următoarele zile

Proiectul de hotărâre privind atribuirea prin licitaţie a locurilor din parcarea de reşedinţă din Sectorul 3 a fost pus în dezbatere publică pe site-ul primăriei în 28 august, cetăţenii putând trimite opinii până vineri.

Ideea a creat, însă, nemulţumiri în rândul locuitorilor din Sectorul 3, care au susţinut că este una "stupidă şi abuzivă”, care "încurajează grandomania” şi care va isca certuri între vecini.

Regulamentul prevedea eliberarea autorizaţiilor pentru locurile de parcare doar locuitorilor din Sectorul 3, proprietari de autoturisme. Preţul de pornire a licitaţiei îl reprezintă tariful stabilit de Consiliul General al Municipiului Bucureşti anual, iar procedura de licitaţie ar fi fost organizată nominal pentru fiecare loc de parcare situat în parcarea de reşedinţă.

Citește și: Angajaţii din administraţie, salarii cu 1.000 lei mai mari decât acum un an

De asemenea, între orele 8.00 şi 16.00, oricine ar fi putut parca pe locul respectiv, chiar dacă ar fi fi aparţinut deja unui locuitor din zonă, locul de parcare aparţinând exclusiv celui care deţine autorizaţia doar de la ora 16.00 până la ora 8.00, anunță News.ro.

Potrivit regulamentului, în cazul în care numărul de locuri din parcarea de reşedinţă ar fi fost mai mare sau egal cu numărul celor care s-au înschis la procedura de licitaţie, locurile ar fi fost repartizate fiecarui solicitant la tariful de bază stabilit de CGMB. În cazul în care numărul de locuri ar fi fost mai mic decât numărul solicitanţilor, atribuirea locurilor s-ar fi făcut prin licitaţia publică cu strigare pentru fiecare loc de parcare în parte.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.