Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Lovitură pentru Pro România înainte de alegeri! Ce a depistat CNSAS pe listele pentru alegeri parlamentare

ziuaconstanta.ro
CNSAS sediu

CNSAS l-a depistat pe listele pentru alegerile parlamentare pe Samuel Calotă, candidat la Camera Deputaților din partea ProRomânia, care a fost colaborator al Securității ca poliție politică.

„S-au primit listele cu candidați de la toate Birourile Electorale Județene, exceptând Birourile Electorale Judeţene Dâmboviţa şi Olt. S-au derulat procedurile de verificare pentru 6.030 candidați şi s-au procesat datele pentru 5.713 persoane. Dintre acestea, în temeiul legii sunt verificabile (candidaţi care sunt născuţi după anul 1973) 2.693 persoane”, anunță CNSAS, conform Mediafax.

Potrivit sursei citate, pe liste a fost identificat Samuel Calotă, colaborator al Securității, care este candidat Camera Deputaţilor din partea partidului Pro România, judeţul Teleorman.

Ludovic Orban, prima reacție după incendiul izbucnit la Secția ATI a Clinicii Medicale III

Potrivit sursei citate, procesul a fost câștigat definitiv de C.N.S.A.S. și sentința a fost publicată în Monitorul Oficial nr. 84/2012.

Conform notei de constatare a CNSAS, prezentată în instanța de judecată, Samuel Calotă a fost recrutat de Securitate în decembrie 1981 în calitate de gazdă a casei de întâlniri cu numele cosnpirativ „Violeta” în scopul realizării legăturii cu sursele de informare.

„Se arată în acest sens că a semnat un angajament accepând colaborarea ”, reiese din dosar.

„Pentru toți ceilalți candidați la alegerile parlamentare din 6 decembrie 2020, verificările vor continua, conform procedurii legale, iar rezultatele finale vor fi aduse la cunoștința opiniei publice”, conchide CNSAS.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.