Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

LOVITURĂ pentru procurori! După ce Tăriceanu a fost achitat pentru abuzul în serviciu, încă un primar PNL a fost găsit nevinovat

istockphoto.com
justiție decizie tribunal

Cresc achitările pentru abuzurile în serviciu! După cazul fostului premier Călin Popescu Tăriceanu, acum e rândul unui primar PNL.

Dumitru Oltean, edilul comunei Mintiu Gherlii din județul Cluj, a fost achitat de Curtea de Apel Cluj, după ce inițial a fost condamnat la 2 ani și 4 luni de închisoare cu suspendare pentru abuz în serviciu.

„Admite apelul declarat de inculpatul Oltean Dumitru împotriva sentinței penale 1377/11.12.2020 pronunțată de Judecătoria Gherla, pe care o desființează în întregime sub aspectul laturii penale și obligă inculpatul la plata cheltuielilor judiciare în favoarea statului. (…) Achită pe inculpatul Dumitru Oltean sub învinuirea de săvârșire a infracțiunii de abuz în serviciu (…) Sentința este defintivă”, se arată în decizie, citează clujust.ro.

„În exercitarea atribuțiilor de serviciu în calitate de primar al comunei Mintiu Gherlii și conducător al Comisiei locale Mintiu Gherlii pentru aplicarea Legii nr. 18/1991, inculpatul Oltean Dumitru nu a îndeplinit actele necesare pentru punerea în posesie și reconstituirea dreptului de proprietate privată asupra terenurilor persoanei vătămate Parohia Reformată Gherla, cauzând-i acesteia o pagubă, prin lipsa de folosință a 54.596 m2 teren arabil și 77.796 m2 teren forestier, în intervalul noiembrie 2014 – martie 2017”, se arată în datele de la dosar.

Primarul a explicat că pe terenul respectiv erau opt gospodării și, pentru că nu avea cum să pună în posesie un alt proprietar în același loc, a oferit teren în altă parte.

„Noi i-am pus în posesie prin 2018, dar ei au vrut pe amplasamentul unde erau case și dispensarul veterinar, nu au vrut să ia acolo, dar până la urmă le-am dat în Copar, peste linia ferată, în spate la dispensarul veterinar”, arată Gherlainfo.ro.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.