Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Lovitură pentru Realitatea PLUS - A pierdut procesul împotriva CNA și trebuie să suspende emisia

arhiva personala
Anca Alexandrescu

Televiziunea Realitatea Plus a pierdut definitiv procesul împotriva Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) în ce priveşte sancţiunea de oprirea emisiei pentru 10 minute, pe care televiziunea de ştiri a primit-o în luna mai a acestui an. Anterior, Curtea de Apel București a suspendat decizia CNA de sancționare a televiziunii Realitatea PLUS, care trebuie să oprească emisia pe 18 mai, de la ora 19.00, timp de 10 minute.

CNA a prezentat în şedinţa publică de ieri faptul că instituţia a câştigat definitiv, la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, procesul prin care Realitatea Plus încerca să blocheze o sancţiune dură a forului audiovizual: oprirea emisiei pentru 10 minute, notează Pagina de Media.

Decizia definitivă a Înalte Curţi a venit la data de 2 noiembrie şi a fost deja afişată pe portalul instituţiei, după cum au precizat reprezentantul departamentului juridic în şedinţa CNA.

Întrebat de preşedintele CNA, Monica Gubernat, când va pune Realitatea în aplicare decizia, avocatul Realitatea Plus, Ioan Georgescu, a precizat că aşteaptă motivarea Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.

CONTEXT

Realitatea Plus fusese obligată de CNA să difuzeze timp de 10 minute, între orele 19.00 şi 19.10, numai textul deciziei de sancţionare. Practic, programul obişnuit al Realitatea Plus urma să se întrerupă şi să se transmită doar sancţiunea.

Emisiunea „Culisele statului paralel” a fost vizată de mai multe sancțiuni ale CNA în lunile precedente, în urma unei adevărate campanii împotriva ministrului Transporturilor, Sorin Grindeanu.

În emisiunile Deschide lumea şi Culisele statului paralel s-au adus acuzatii nedemonstrate lui Sorin Grindeanu şi lui Sebastian Burduja. În alte două emisiuni i se aduc acuzaţii şi lui Bogdan Mândrescu, secretar de stat la Transporturi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.