Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Lovitură pentru SUA, chiar la New York: Rusia a semnat aderarea la Acordul de la Paris

reuters
acordul de la paris

Rusia a semnat luni o rezoluţie guvernamentală care consacră aderarea definitivă a ţării la Acordul de la Paris de luptă împotriva modificărilor climatice, semnat de 195 de ţări, cu puţin înainte de deschiderea unui summit ONU pe tema urgenţei luptei împotriva încălzirii globale, relatează AFP potrivit news.ro

”Premierul rus Dmitri Medvedev a semnat o rezoluţie guvernamentală cu privire la adoptarea de către Rusia a Acordului de la Paris”, a anunţat Guvernul pe site.

”Acordul de la Paris nu impune Rusiei obligaţia de a-l ratifica. Potrivit legislaţiei ruse, angajamentul Rusiei este confirmat prin rezoluţia care tocmai a fost semnată”, precizează Guvernul într-o notă explicativă.

”Acesta este ultimul pas făcut de Rusia în vederea adoptării Acordului de la Paris”, a declarat o sursă guvernamentală rusă, sub protecţia anonimatului.

Rusia ”urmează să-şi anunţe decizia la ONU în câteva ore”, a adăugat eaceastă sursă.

Citește și: Misterul a fost elucidat! De ce nu l-au reținut polițiștii pe olandezul ucigaș la plecarea de pe aeroport

Summitul ONU cu privire la ”urgenţa (luptei împotriva modificărilor) climatice”, menit să revigoreze Acordul de la Paris, a început luni, la New York, în prezenţa a numeroşi lideri din lume, în contextul în care lumea nu a mai produs niciodată un nivel atât de ridicat de emsii de gaze cu efect de seră.

”Ameninţările pe care le reprezintă modificările climatice sunt distrugerea echilibrelor mediului, riscuri tot mai mari la adresa dezvoltării unor industrii-cheie (...) şi mai ales riscul la adresa populaţiilor care trăiesc pe permafrost şi creşterea (nivelului) catastrofelor naturale”, a declarat premierul rus Dmitri Medvedev în cadrul unei reuniuni oficiale, luni.

ONG-ul Greenpeace Rusia a salutat această decizie într-un comunicat.

”Demersurile Rusiei în acest domeniu au o mare importanţă: ţara noastă deţine un enorm potenţial în vederea reducerii emisiilor de gaze cu efect de seră”, a subliniat ea într-un comunicat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.