Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

LOVITURĂ pentru teroriști: Cuibul jihadismului din Nigeria, destructurat

boko haram

Presedintele nigerian Muhammadu Buhari a felicitat conducerea armatei pentru capturarea bazei Boko Haram din padurea Sambisa, unul dintre ultimele puncte de rezistenta ale gruparii teroriste, informeaza agerpres.ro. Operatiunea s-ar fi incheiat vineri dupa-amiaza si ar urma sa duca la imbunatatirea sigurantei in nord-estul tarii, a spus Buhari, dar localnicii au fost avertizati ca in continuare in zona ar putea actiona fugari Boko Haram.

Sorina Matei cere demisia lui Florian Coldea: 'Sebastian Ghiţă a făcut pipi pe tot statul român'

Armata din Nigeria anuntase cu o zi inainte ca a eliberat 1.880 de civili tinuti captivi de catre Boko Haram si a capturat peste 500 de combatanti ai gruparii islamiste in cursul saptamanii trecute in padurea Sambisa. Armata a intreprins operatiuni in padurea ce se intinde pe o suprafata de circa 1.300 de kilometri patrati in statul Borno, unde combatantii gruparii si-au gasit refugiu dupa o serie infrangeri militare.

Oreste Teodorescu, devoalări despre situaţia critică din Europa: Rolul României în această criză

''In cursul operatiunilor noastre din perioada 14-21 decembrie 2016, in total 1.880 de civili au fost salvati din enclavele Boko Haram'', a declarat generalul Leo Irabor intr-un comunicat publicat dupa o conferinta de presa ce a avut loc miercuri in capitala statului Borno, Maiduguri. El a precizat ca operatiunile continua in cadrul campaniei lansate pentru anihilarea islamistilor din zona. Potrivit generalului nigerian, 564 de islamisti ai Boko Haram au fost arestati in total in aceeasi perioada si alti 19 s-au predat armatei. Au fost arestati de asemenea sapte suspecti de rapire si 37 de straini. Mai multi oameni ai Boko Haram au fost ucisi si a fost descoperita o ascunzatoare de arme.

Gruparea Boko Haram este responsabila de numeroase actiuni de rapire de persoane, inclusiv peste 200 de liceene din orasul Chibok in aprilie 2014. La origine secta salafista, Boko Haram s-a transformat in miscare jihadista dupa moartea fondatorului sau, Mohammed Yusuf, in 2009. Violentele gruparii si reprimarea lor s-au soldat cu peste 20.000 de morti si circa 2,6 milioane de persoane stramutate in nord-estul Nigeriei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.