Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Lovitură pentru toți bugetarii: Guvernul pregătește impozitarea voucherelor de vacanță și tichetelor de masă

Guvern

Guvernul pregătește o serie de modificări ale Codului Fiscal, iar bugetarii vor avea de suferit. Angajatorii vor plăti contribuţie de asigurări sociale de sănătate (CASS) pentru tichetele de masă şi voucherele de vacanţă acordate salariaţilor.

”Baza lunară de calcul al contribuției de asigurări sociale de sănătate, în cazul persoanelor fizice care realizează venituri din salarii sau asimilate salariilor, în țară și în străinătate, cu respectarea prevederilor legislației europene aplicabile în domeniul securității sociale, precum și a acordurilor privind sistemele de securitate socială la care România este parte, o reprezintă câștigul brut care include valoarea nominală a tichetelor de masă și a voucherelor de vacanţă, acordate de angajatori”, scrie în proiectul de OUG, potrivit Economica.net.

Se elimină scutirile de impozit din IT

Guvernul ia în calcul eliminarea facilităților pentru cei din domeniul IT. Vor mai fi scuți de taxe doar cei care încasează salarii de până în 10.000 de lei.

”Scutirea se aplică la un singur angajator/plătitor, pentru veniturile de până la 10.000 lei inclusiv obținute din salarii şi asimilate salariilor realizate de persoana fizică în baza unui singur contract individual de muncă, raport de serviciu, act de delegare sau detașare sau a unui statut special prevăzut de lege, pe baza opțiunii exprimate, în scris, prin declarație pe propria răspundere la angajator/plătitor, după caz. Partea din venitul brut lunar ce depăşeşte 10.000 lei nu beneficiază de facilităţi fiscale”, se mai arată în draftul proiectului.

Crește salariul minim în agricultură și în construcții

Angajaţii din sectorul agricol şi din construcţii vor fi în continuare scutiţi de la plata impozitului pe venit pentru veniturile brute din salarii de până la 10.000 de lei pe lună.

De asemenea, în construcții și în agricultură salariul minim garantat va crește la 4000 de lei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.