Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

LOVITURĂ pentru Trump: Prima trădare majoră

donald trump suparat

În SUA, președintele este ales indirect. Cetățenii care se prezintă la vot doar mandatează electorii din fiecare stat, iar aceștia se reunesc ulterior pentru a vota președintele și vicepreședintele. După alegerile din 8 noiembrie au apărut apeluri la adresa electorilor republicani de a nu respecta mandatul dat de cetățeni și de a vota pentru Hillary Clinton. Primul caz de acest gen se anunță în Texas.

Vezi și: Franța are un NOU premier

Un elector republican din Texas (stat cu 38 de electori, câștigat de Trump) a anunțat luni că nu va vota pentru Trump la procesul electoral din 19 decembrie.  Christopher Suprun, un paramedic din Texas care a participat în calitate de pompier la acțiunile de salvare din 11 septembrie 2001 de la New York, a făcut anunțul într-un editorial din The New York Times. Suprun este unul dintre cei 538 de electori care vor vota președintele SUA pe 19 decembrie.

„În urmă cu 15 ani, am jurat să-mi apăr țara și Constituția împotriva tuturor dușmanilor, interni sau externi. Pe 19 decembrie o să o fac din nou”, scrie Suprun în editorial. Acesta mai afirmă că electorii vor avea ocazia să se unească în susținerea unei alternative republicane, cum este guvernatorul de Ohio, John Kasich.

Vezi și: Cum poate schimba Diaspora soarta alegerilor parlamentare/ ANALIZĂ

Dacă nu va fi urmat și de alți electori republicani, gestul lui Suprun va rămâne unul simbolic. Alți 36 de electori ar trebui să schimbe tabăra pentru ca Trump să nu ajungă președinte.

În ciuda celor 157 de cazuri de electori rebeli înregistrate în istoria SUA, rezultatul votului cetățenilor nu a fost niciodată modificat de votul electorilor.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.