Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Lovitură pentru un controversat om de afaceri - Are de executat 10 ani de închisoare, după decizia definitivă a magistraților

justitie

Omul de afaceri Liviu Luca are de executat 10 ani de închisoare, după rămânerea definitivă a deciziei Tribunalului Prahova de contopire a pedepselor primite în patru dosare penale, conform agerpres.ro

Potrivit informaţiilor publicate pe portalul instanţelor de judecată, Curtea de Apel Ploieşti a respins ca nefondată contestaţia formulată de Liviu Luca împotriva sentinţei penale din data de 9 august 2018, pronunţată de Tribunalul Prahova. 

Instanţa de fond admisese atunci o cerere privind contopirea executării pedepselor, formulată de omul de afaceri deţinut în Penitenciarul Ploieşti. Este vorba de trei pedepse de câte 6 ani de închisoare şi una de 3 ani de închisoare, la care se adaugă interzicerea unor drepturi.

Dacian Cioloș intervine în disputa dintre Tudorel Toader și Augustin Lazăr! Ministrul Justiției, acuzat că manipulează opinia publică


Tribunalul Prahova a decis ca Liviu Luca să execute pedeapsa principală cea mai grea, de 6 ani închisoare, la care se adăugă un spor de 4 ani închisoare. Instanţa a menţinut şi pedepsele complementare şi accesorii de interzicere a unor drepturi, printre care dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în funcţii elective publice, de a ocupa o funcţie implicând exerciţiul autorităţii de stat şi dreptul de a ocupa o funcţie de care s-a folosit la săvârşirea infracţiunii, respectiv funcţie de conducere într-un sindicat, pentru o perioadă de 3 ani. 

Judecătorii au mai dispus deducerea din pedeapsa principală aplicată inculpatului a duratei reţinerii şi arestării preventive, de la data de 7 noiembrie 2011 până la data de 14 noiembrie 2011, precum şi perioada executată începând cu 22 iulie 2016. 

Omul de afaceri a fost condamnat în mai multe dosare penale, printre care cel privind falimentarea companiei Petromservice.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.