Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Lovitură pentru un greu din PSD pro-Dragnea: A pierdut procesul cu ANI. Decizia este definitivă! Se cere demisia acestuia

ziaruldevalcea.ro
sigla PSD

Președintele Organizației Județene a PSD Hunedoara, deputatul Laurențiu Nistor, a pierdut definitiv procesul pe care îl avea cu Agenția Națională de Integritate (ANI) și în care era acuzat de conflict de interese administrative. Sentința a fost dată de Înalta Curte de Casație și Justiție a României, iar în urma verdictului, membrii Uniunii Salvați România (USR) au reacționat imediat cerând ca acesta să demisioneze de urgență din Camera Deputaților.

Liderul PSD Hunedoara a fost acuzat de ANI că, în mandatul 2008 -2012, și-a angajat fiica și ginerele în funcțiile de experți la propriu Birou Parlamentar, aflându-se în conflict de interese. Potrivit ANI, din funcțiile pe care le ocupau, cei doi au încasat venituri salariale în valoare de aproape 80.000 de lei. În calitate de deputat, a încheiat, în legislatura 2008 – 2012, două contracte civile prin care și-a angajat fiica și ginerele în funcția de expert în cadrul propriului birou parlamentar, încălcând, astfel, dispozițiile art. 70 și art. 71 din Legea nr. 161/2003. În baza contractelor civile încheiate, fiica sa a obţinut venituri salariale în cuantum total de 34.171 Lei, iar ginerele acestuia a obţinut venituri salariale în cuantum total de 45.771 Lei”, comunica ANI în toamna anului 2015, informează Realitatea de Hunedoara.

Studiu ȘOCANT - Murăturile ne pot îmbolnăvi de cancer gastric

În prima fază, deputatul hunedorean a avut câștig de cauză la Curtea de Apel Alba -Iulia. Instanța a anulat raportul prin care ANI a constat că Laurenţiu Nistor se afla în conflict de interese administrativ. Decizia a fost atacată, iar judecătorii Instanței Supreme au dat dreptate ANI. „Respinge acţiunea reclamantului Nistor Laurenţiu ca neîntemeiată. Respinge recursul declarat de reclamantul Nistor Laurenţiu împotriva sentinţei nr. 55 din 11 martie 2016 pronunţată de Curtea de Apel Alba Iulia – Secţia de Contencios administrativ şi fiscal, ca nefondat. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică, astăzi 22 octombrie 2018”, se arată în sentința ÎCCJ a României.

În urma verdictului dat de Înalta Curte de Casație și Justiție, Uniunea Salvați România cere acum deputatului Laurențiu Nistor să demisioneze de urgență din Camera Deputaților. „Sperăm ca, domnul Nistor să dea dovadă de un minim strop de decență și să achite prejudiciul, însă nu din salariul de deputat plătit de către cetățenii români”, au transmis aceștia.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.