Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Lovitură pentru PSD la ședința cu oficialii Comisiei Europene

psd1

PSD a fost acuzat intr-o intalnire despre MCV ca modifica prea des legislatia in domeniul penal.

In discuţiile purtate la Palatul Parlamentului de o delegaţie de experţi ai Comisiei Europene cu senatori şi deputaţi jurişti, în contextul Mecanismului de Cooperare şi Verificare, preşedintele Comisiei juridice din Senat, liberalul Cătălin Boboc, a susţinut că reprezentanţii CE şi-au arătat îngrijorarea cu privire 'la un singur lucru de care se fac vinovaţi parlamentarii Puterii', şi anume faptul că este modificată prea des legislaţia penală.

'Şi ne creează o vulnerabilitate. Am încercat pe cât posibil să explicăm faptul că toate procedurile în Parlament se bazează pe consultări publice. Din păcate, trebuie să facem eforturi destul de mari să explicăm lucruri pe care alţii le bagă cu un stil din ăsta arhicunoscut până acum, oarecum aşa, mai pe sub masă, cum s-a întâmplat de câteva ori. Eu cred că până la urmă vom înţelege cu toţi că, atunci când vrem să facem modificări peste modificări la Codul de procedură penală, la Codul penal, texte importante, pentru a nu ne mai crea vulnerabilităţi în raport cu partenerii noştri europeni din această perspectivă a MCV-ului, dar nu numai, ar trebui să facem lucrurile mult mai transparent', a detaliat Boboc.

El a adăugat că a existat şi o întrebare a reprezentanţilor CE referitoare la modul în care s-au desfăşurat consultările cu CSM, cu celelalte instituţii implicate în domeniul justiţiei.

'Putem deduce din întrebările adresate că îi preocupă această situaţie, semnalul de instabilitate pe care Parlamentul îl dă prin astfel de măsuri pompieristice ale unor parlamentari care de multe ori vin cu idei personale şi trag întreaga societate, până la urmă, în faţa partenerilor noştri întreaga ţară, creează o imagine asupra acestora nepotrivită, deşi lucrurile nu stau chiar aşa. (...) Deşi am avut parte de câteva abuzuri, din nou eu am arătat acest lucru - faptul că România are mecanisme, iată, mecanismul acesta al contestaţiei la CCR, are o Curte Constituţională care se pronunţă şi care ţine un echilibru între puterile statului şi cred că asta este cel mai important. Sigur, am putea evita, ne aducem singuri în situaţia de a întoarce oamenii privirea spre noi', a afirmat Boboc.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.