Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Lovitură puternică în economie: SVB Financial Group intră oficial în faliment

faliment

SVB Financial Group din SUA a depus o cerere de reorganizare sub supravegherea instanței de judecată în cadrul procedurii de faliment, totul pentru a căuta cumpărători pentru activele sale, informează The Guardian. Acțiunea vine la o săptămână după ce fosta sa divizie Silicon Valley Bank a fost preluată de autoritățile de reglementare din SUA.

Măsura vine după ce compania a declarat luni că intenționează să identifice alternative strategice pentru activitățile sale. Fondurile și entitățile SVB Securities și SVB Capital și partenerul general nu sunt incluse în cererea de intrare în faliment, iar firma a declarat că intenționează să continue procesul de evaluare a alternativelor.

Acțiuni în cădere pe fondul instabilității

Acțiunile bancare au scăzut cu peste 1,5% în tranzacțiile de dinaintea pieței. Băncile regionale au fost cele mai afectate, PacWest Bancorp și First Republic scăzând între 10% și 20%. De asemenea, acțiunile Credit Suisse au alunecat din nou și au scăzut cu 12% până la un minim al zilei de 1,76 franci elvețieni.

Context

Banca centrală americană (Fed) a anunţat joi că, de duminică, a împrumutat aproape 12 miliarde de dolari băncilor americane, în cadrul noului său dispozitiv, anunţat după falimentul SVB, pentru a le permite acestora să onoreze cererile de retragere ale clienţilor lor, notează AFP, citat de Agerpres.

Fed s-a angajat duminică să împrumute băncilor fondurile necesare, într-un comunicat comun cu Departamentul Trezoreriei şi cu autoritatea de reglementare bancară, FDIC. Cei trei au prezentat o serie de măsuri menite să liniştească persoanele şi întreprinderile.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.