Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Lovitură sub centură pentru Klaus Iohannis: Un aliat ferm se întoarce împotriva şefului statului

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Klaus Iohannis

Preşedintele USR, deputatul Dan Barna, a declarat, sâmbătă, că partidul său va avea "cu siguranţă" un candidat propriu în turul I al alegerilor prezidenţiale din 2019, iar pe preşedintele Klaus Iohannis îl va susţine numai în situaţia în care acesta va ajunge în turul II, iar candidatul USR nu. "Despre candidaţi este oarecum prematur să vorbim. Ce pot să spun cu siguranţă este că la alegerile prezidenţiale în turul I, USR va avea cu siguranţă un candidat, pentru că suntem un partid care îşi doreşte să conteze în politica din România şi în anii care urmează. Suntem un partid nu doar de conjunctură, ci un partid care reprezintă acea idee importantă că se poate face politică şi decent, cu oameni care vin din societate şi care vor să schimbe nişte realităţi care timp de 27 de ani s-au dovedit nefuncţionale", a spus Barna, pentru Agerpres.

Citeşte şi: ALERTĂ MONDIALĂ O mare putere se pregăteşte de RĂZBOI: A testat bombe inteligente

Întrebat dacă această poziţie exclude posibilitatea ca USR să îl susţină în turul I al prezidenţialelor pe Klaus Iohannis dacă acesta va decide să candideze, Dan Barna a menţionat că actualul preşedinte al ţării reprezintă pentru USR o opţiune numai pentru turul II, în caz că nu va ajunge acolo candidatul USR. "Preşedintele Iohannis a reuşit în mare măsură să reprezinte vocea cetăţenilor (...) Evident că sunt discuţii politice care vor avea loc la momentul respectiv. Dar ceea ce eu spun cu siguranţă este că USR va avea un candidat în turul I. Evident că în turul al doilea, dacă candidatul nostru nu va ajunge acolo, între opţiunea preşedintele Iohannis şi, să spunem Gabriela Firea, vom susţine cu toată energia pe preşedintele Iohannis, aici nu este niciun dubiu", a mai afirmat preşedintele USR.

Citește și: Dragnea, avertisment pentru angajatori: Ce ordonanță pregătește Guvernul Tudose

De asemenea, întrebat în legătură cu relaţia sa cu Nicuşor Dan şi cu contestarea de către organizaţia USR Bucureşti a congresului care a avut loc în urmă cu o săptămână la Poiana Braşov, Barna a arătat că în ultimele zile nu a discutat cu Nicuşor Dan despre situaţia partidului pentru că şi-a îndreptat atenţia spre susţinerea candidaţilor USR în alegerile locale parţiale de duminică, efort în care s-au implicat toate "taberele" din partid. "Colegii din toate, să le numim aşa, taberele am fost umăr la umăr în susţinerea candidaţilor noştri, deci a fost o activitate firească din ceea ce mi-am propus să devină USR, un partid cu mesaje clare, un partid unit şi asumat pe rolul de opoziţie pentru care a fost trimis în Parlament de către cetăţeni (...) Nu au fost discuţii în aceste zile (cu tabăra lui Nicuşor Dan - n.r.), perioada următoare o voi dedica acestor activităţi", a specificat Barna.

El a adăugat însă că Nicuşor Dan va beneficia de susţinerea întregului USR pentru o candidatură a sa la alegerile locale din Bucureşti, indiferent dacă va alege sau nu să revină în partid, pentru că acest lucru şi-l doresc toţi membrii USR. Totodată, preşedintele USR a arătat că formaţiunea sa are o colaborare în plan legislativ cu platforma România 100 a fostului premier Dacian Cioloş pe mai multe proiecte şi că vor mai urma şi altele care vor ajuta la consolidarea încrederii între membrii USR şi ai platformei. "Avem acelaşi ADN, aceleaşi valori, Românie decentă, meritocrată, cu profesionişti, experienţa guvernării recente a domniei sale a arătat acest lucru. Vom vedea în lunile următoare şi în perioada anterioară alegerilor care va fi cea mai funcţională metodă de colaborare", a mai spus Dan Barna.

Preşedintele USR a adăugat că regretă decizia deputatului USR Cluj, Adrian Dohotaru, de a părăsi formaţiunea pentru a forma un nou partid de stânga."Domnul Adrian Dohotaru a decis să încerce să formeze un partid de stânga care să rezoneze cu idealurile şi principiile domniei sale. Este o decizie regretabilă, ar fi avut loc fără îndoială şi în USR, dar îi respectăm decizia. Este un lucru firesc cumva în momentul în care un partid începe să se definească. Se întâmplă ca o parte din membrii acelui partid să decidă să meargă în altă direcţie", a specificat Dan Barna, care a mai adăugat că la congresul formaţiunii el a spus deschis tuturor membrilor că vede partidul în zona de centru-dreapta.

Citeşte şi: Divorţ ŞOC Un celebru fotbalist al Stelei s-a separat de soţie: Mărturia incredibilă a femeii înşelate

Deputatul Dan Barna a moderat sâmbătă, la Sibiu, o dezbatere referitoare la proiectul de lege a vaccinării persoanelor în România, aflat în prezent în dezbatere parlamentară. La dezbatere au fost prezenţi şi Adrian Wiener, senator USR, membru în Comisia pentru sănătate publică a Senatului şi Tudor Pop, deputat USR, membru în Comisia pentru sănătate şi familie a Camerei Deputaţilor, precum şi alţi membri ai formaţiunii, reprezentanţi ai societăţii civile, medici practicanţi, părinţi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.