Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Lovitură uriașă a DIICOT. Arestări în dosarul 'Motorina CFR'

DIICOT

Tribunalul Timiş a dispus, vineri seara, arestarea preventivă pentru 30 de zile, precum şi măsura arestului la domiciliu, pentru liderii lotului 'Motorina CFR', după ce procurorii DIICOT Timişoara au cerut emiterea de mandate pe numele lor.

Vezi si: Dezvăluiri şocante despre Marian Munteanu: Mioara Roman spune tot

Vineri, au ajuns în faţa judecătorilor inculpaţii Borza Gheorghe Viorel, Boloş Ioan Irimie, Jigoria Cristian Aurel, Apostol Alina, Silaghi Florina, Martin Liviu, Nanu Ilarie Marian Claudiu.

'Instanţa admite cererea DIICOT Timişoara, privind arestarea preventiva a inculpaţilor, şi dispune arestarea preventivă a inculpaţilor (gestionar-şef Borza Gheorghe, contabila-şefă Silaghi Florina, liderul de sindicat Boloş Ioan Irimie şi Martin Liviu, administratorul societăţii comerciale, n.r.) pentru o durată de 30 de zile, începând cu data de 15 aprilie până în data de 14 mai inclusiv', arată soluţia Tribunalului.

De asemenea, magistraţii au mai dispus arest la domiciliu pe 30 de zile pentru directorul Depoului, Cristian Jigoria, adjuncta Depoului, Apostol Alina, şi agentul de la Poliţia TF, Nanu Ilarie.

Soluţia poate fi atacată la Curtea de Apel Timişoara în 48 de ore de la pronunţare.

Poliţiştii au efectuat, joi, 44 de percheziţii domiciliare, într-un dosar al DIICOT, la persoane bănuite că ar fi sustras combustibil de la Depoul de Locomotive Timişoara, fiind acuzaţi de constituire de grup infracţional organizat, delapidare cu consecinţe deosebit de grave, fals intelectual şi uz de fals.

Procurorul şef al DIICOT Timişoara, Alex Florenţa, a declarat joi, pentru AGERPRES, că prejudiciul estimat în dosarul furtului de combustibil de la Depoul de Locomotive este de circa un milion de euro.

'Noi avem monitorizarea, în urmă, pe acest procedeu, cel puţin din 2010, până la zi. Prejudiciul de 1 milion de euro pe care-l avem este pur estimativ, mergând doar pe calcule pur matematic. Pe baza documentelor pe care le ridicăm acum, prejudiciul va fi, cu siguranţă, infinit mai mare', a precizat procurorul Alex Florenţa.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.