Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Lovitură uriașă pe piața crypto: Celsius Network intră în faliment, după ce a înghețat retragerile

faliment

Creditorul american de criptomonede Celsius Network a anunțat miercuri că a depus cererea de faliment la New York, devenind cea mai recentă victimă din sectorul criptomonedelor în urma prăbușirii dramatice a prețurilor, relatează Reuters. Celsius, cu sediul în New Jersey, a înghețat luna trecută retragerile, invocând condițiile "extreme" de pe piață, tăind accesul la economii pentru investitorii individuali și provocând cutremure pe piața cripto, scrie Mediafax.

Într-un dosar depus la Tribunalul de faliment al SUA pentru districtul sudic din New York, Celsius și-a estimat activele și pasivele între 1 și 10 miliarde de dolari, cu peste 100.000 de creditori. Compania dispune de 167 de milioane de dolari în numerar.

"Aceasta este decizia corectă pentru comunitatea și compania noastră", a declarat cofondatorul și directorul executiv al Celsius, Alex Mashinsky.

Creditorii de criptomonede, precum Celsius, au cunoscut un boom în timpul pandemiei COVID-19, atrăgând deponenți cu dobânzi ridicate și acces facil la împrumuturi.

Un alt creditor de criptomonede din SUA, Voyager Digital Ltd a intrat în faliment luna aceasta, după ce a suspendat retragerile și depozitele. Vauld din Singapore, un creditor mai mic, a înghețat, de asemenea, retragerile în această lună.

Măsura luată de Celsius în iunie de a îngheța retragerile a determinat autoritățile de reglementare a valorilor mobiliare din New Jersey, Texas și Washington să lanseze investigații asupra firmelor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.