Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Lovitură uriașă pentru șoferii din România: Valoarea punctului de amendă crește de la 1 ianuarie

amenda

Lovitură de grație pentru șoferii din România. După doi ani de zile în care prețurile au explodat la electricitate, gaze, asigurări sau la mâncare și combustibili, guvernul a decis că și amenzile trebuie să crească.

Valoarea punctului de amendă crește de la 1 ianuarie, după ce vreme de șapte ani a rămas plafonată la valoarea de 145 de lei.

Începând cu anul viitor, valoarea punctului de amendă va creşte la 165 de lei pentru sancţiunile rutiere. Codul Rutier actual prevedea, până la sfârşitul acestui an, că punctul de amendă are o valoare de 10% din salariul minim brut pe economie, aceasta fiind îngheţată la 145 lei de la începutului anului 2017, când salariul minim brut pe economie se situa la 1.450 de lei.

Potrivit OUG nr. 115/2023 privind unele măsuri fiscal-bugetare în domeniul cheltuielilor publice, pentru combaterea evaziunii fiscale, publicată în Monitorul Oficial, din 15 decembrie 2023, punctul de amendă va reprezenta, din 2024, doar 5% din salariul minim brut, nu 10%, ca în trecut.

 

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.