Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Lovitură usturătoare pentru ÎCCJ din Parlament! A cerut un buget de 10 miliarde lei, dar a primit 2,8 miliarde lei pe 2024

Inquam Photos / Octav Ganea
corina corbu

Comisiile parlamentare reunite de buget-finanţe au aprobat, luni, fără amendamente, bugetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie pe anul 2024.

Potrivit proiectului de buget transmis în Parlament de către Guvern, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie va avea în 2024 un buget de 2,884 miliarde lei, în creştere cu 3,91% faţă de execuţia preliminată din acest an.

La capitolul cheltuieli de personal suma este de 2,85 miliarde lei (creştere de 3,89%), iar la categoria bunuri şi servicii suma alocată anul viitor este de 18 milioane lei (creştere de 25,16%).

Preşedinta Instanţei supreme, Corina Corbu, le-a explicat parlamentarilor că instituţia pe care o conduce a solicitat Ministerului de Finanţe un buget de peste 10,4 miliarde lei pentru anul 2024, însă a primit doar 2,8 miliarde lei.

Ea a propus două amendamente privind suplimentarea bugetului pentru anul viitor, la capitolul cheltuieli de personal, respectiv 1,126 miliarde lei pentru finanţarea celor 15.676 de posturi existente în sistemul judiciar şi 4,7 miliarde lei pentru achitarea integrală a unor restanţe salariale acordate personalului din Justiţie în urma unor hotărâri judecătoreşti.

Amendamentele au fost respinse de parlamentari, bugetul Instanţei supreme fiind aprobat în forma propusă de Guvern.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.