Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Loviturile israeliene i-au pus pe gânduri - Iranul își retrage ofițerii din Siria

mpinteractiv.ro
gardienii revolutiei

Gardienii revoluției au redus desfășurarea ofițerilor lor superiori în Siria din cauza unui val de atacuri mortale israeliene și se vor baza mai mult pe miliția șiită aliată pentru a-și păstra influența acolo, au declarat cinci surse familiare cu chestiunea pentru Reuters.

Gărzile au suferit una dintre cele mai dureroase lovituri în Siria de când au sosit acum un deceniu pentru a-l ajuta pe președintele Bashar Assad în războiul din Siria. Din decembrie, loviturile israeliene au ucis peste o jumătate de duzină dintre membrii lor, printre care unul dintre generalii de top ai serviciilor de informații ai Gărzilor.

Pe măsură ce cei de la Teheran cer represalii, decizia Iranului de a retrage ofițerii superiori este determinată parțial de aversiunea sa de a fi absorbit direct de un conflict care clocotește în Orientul Mijlociu, spun trei dintre surse.

În timp ce sursele spun că Iranul nu are intenția de a părăsi Siria, o parte cheie a sferei de influență a Teheranului, regândirea subliniază modul în care consecințele războiului declanșat de atacul grupului terorist palestinian Hamas din 7 octombrie asupra Israelului se desfășoară în regiune.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.