Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Lucian Bode: 'Astăzi am mai făcut un pas important în dezvoltarea proiectelor de infrastructură rutieră din zona Moldovei'

Guvern
lucian bode

O dezvoltare echilibrată a proiectelor de infrastructură pe fiecare zonă istorică în parte determină o economie naţională puternică, iar marţi a fost făcut un pas important în dezvoltarea proiectelor de infrastructură rutieră din zona Moldovei, a afirmat ministrul Transporturilor, Lucian Bode.

Acesta s-a întâlnit, marţi, la sediul Ministerului Transporturilor, Infrastructurii şi Comunicaţiilor, cu toţi factorii implicaţi în dezvoltarea proiectelor de infrastructură rutieră din regiunea Moldovei, potrivit agerpres.ro.

Citește și: Marcel Vela luat la întrebări de senatori. Val de acuze prin moțiunea: ‘Cu Vela ruptă, în timp de pandemie’

"Când discutăm de proiectele de dezvoltare a infrastructurii rutiere nu trebuie să ţinem cont de culoarea politică. Proiectele sunt pentru toţi românii. Şantierele din toate regiunile ţării sunt importante, dar ne-am întâlnit astăzi aici să punem accent pe cele din Moldova. Nu există o concurenţă între proiectele din zona Moldovei, fie că vorbim de A7, A8, sau A13, toate acestea contribuie la dezvoltarea acestei regiuni şi implicit la dezvoltarea economiei naţionale. Sunt sigur că vom găsi împreună soluţii şi vom lucra ca o echipă pentru ca aceste proiecte să devină realitate într-un timp cât mai scurt. Românii ne-au trimis pe toţi în serviciul public, sub o formă sau alta, fie că vorbim de ministru, primar sau director de companie şi de aceea găsirea de soluţii rapide, deblocarea proiectelor şi dialogul permanent trebuie să fie cele mai importante coordonate ale activităţii noastre", a declarat Lucian Bode.

Directorul General al CNAIR, Mariana Ioniţă, a precizat că o continuitate a proiectelor de infrastructură rutieră este posibilă numai printr-un dialog continuu cu autorităţile locale.

"Coloana vertebrală a oricărei economii este infrastructura rutieră. Trebuie o continuitate a proiectelor şi aceasta este posibilă printr-un continuu dialog cu autorităţile locale, astfel încât să reuşim să dezvoltăm proiectele de infrastructură într-un ritm cât mai rapid. La nivelul companiei am format o echipă de profesionişti care să pregătească proiecte mature, care odată demarate să fie

Citește și: Minerii se revoltă în Valea Jiului! Care sunt nemulțumirile lor și ce măsuri vor lua

realizate fără alte obstacole. Aşa cum am mai spus, dezvoltarea proiectelor de infrastructură din această zonă a ţării reprezintă un punct sensibil pentru mine şi sper ca împreună să reuşim să dezvoltăm proiectele pe care cetăţenii şi le doresc cu ardoare. Nevoia de infrastructură în Moldova este vitală", a subliniat Mariana Ioniţă.

La rândul său, ministrul Fondurilor Europene, Marcel Boloş, prezent la întâlnirea de la sediul MTIC, a anunţat că Guvernul pune la dispoziţie 13 miliarde de euro pentru dezvoltarea regională şi că s-au flexibilizat mecanismele de accesare a fondurilor europene pentru proiectele de dezvoltare, astfel încât acum proiectele cu finanţare europeană pot fi implementate mai uşor.

Costel Alexe, ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor a apreciat iniţiativa de a fi toţi la aceeaşi masă şi de a dezbate viitorul infrastructurii rutiere din această regiune a ţării. Demnitarul a reiterat faptul că fondurile europene şi bugetare disponibile trebuie folosite din plin de pentru reducerea decalajului Est - Vest, existent în acest moment.

Citește și: Se solicită retragerea cetățeniei române deținute de premierul Republicii Moldova: Sunt inadmisibile și lipsite de respect

La întâlnirea de marţi au mai participat primari şi reprezentanţi ai primăriilor din judeţele Moldovei, precum şi specialişti în infrastructura rutieră din cadrul Companiei de Administrare a Infrastructurii Rutiere.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.