Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Prima reacție a lui Lucian Bode, după ce un buzoian a fost agresat de față cu poliția: 'Intervenția a lăsat de dorit'

facebook.com
Lucian Bode

Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, a declarat luni, la Tulnici, că intervenţia primului echipaj în cazul agresiunii în trafic de la Buzău a lăsat de dorit, un control al Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR) la IPJ urmând să stabilească dacă poliţiştii sunt sau nu vinovaţi în ceea ce priveşte intervenţia.

"La Buzău, intervenţia primului echipaj a lăsat de dorit. De aceea, în această dimineaţă la ora 8,00, corpul de control al IGPR a demarat un control la IPJ Buzău, tocmai pentru a verifica modul în care a acţionat primul echipaj care a intervenit, dacă modul în care a gestionat situaţia mai departe poliţiştii de la IPJ Buzău a fost unul corect. În consecinţă, în urma acestei cercetări interne a IGPR, vă vom spune dacă poliţiştii sunt sau nu vinovaţi în aceea ce priveşte intervenţia", a spus Lucian Bode.

Ministrul a precizat că cei trei agresori au fost reţinuţi pentru 24 de ore, urmând ca în cursul zilei de luni instanţa să se pronunţe privind arestarea preventivă a acestora.

"Ieri s-a luat măsura reţinerii celor trei agresori. Astăzi, Parchetul se va pronunţa. Noi, prin organele de cercetare penală, am luat această decizie, având suficiente elemente pentru a dispune măsura reţinerii pentru 24 de ore pentru cei trei agresori, pentru violenţe, pentru posibilul ultraj. Sigur că toate aceste elemente vor fi analizate de către procuror şi procurorul va dispune dacă vor fi arestaţi pentru 30 de zile sau va dispune altă măsură. Ne facem propria evaluare, dar în acelaşi timp, ieri am luat măsura reţinerii pentru 24 de ore a celor trei", a spus ministrul.

În cursul zilei de duminică, un buzoian a postat pe internet mai multe imagini cu momentul în care este agresat de mai mulţi bărbaţi de faţă cu un echipaj de poliţie. Oamenii legii fuseseră chemaţi de victimă, după ce, din spusele acestuia, fusese blocat în trafic de respectivele persoane cu puţin timp în urmă. În imagini se poate observa că maşina în care se afla buzoianul avea urme de lovituri şi mai multe geamuri sparte.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.