Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Lucian Bode: CE va finanța cu 143 de milioane de euro construcţia Variantei Ocolitoare a municipiului Bacău

autostrada

Ministrul Transporturilor, Lucian Bode, a anunţat, miercuri, decizia Comisiei Europene de a finanţa, cu 143 de milioane de euro, fonduri nerambursabile, construcţia Variantei Ocolitoare a municipiului Bacău. Valoarea oferită de CE reprezintă 85% din costul eligibil al proiectului, potrivit news.ro.

Lucian Bode a anunţat, miercuri, în şedinţa de Guvern, decizia CE care a aprobat contribuţia financiară la proiectul major ”Construcţia Variantă Ocolitoare Bacău”.

”Valoara totală eligibilă este de aproximativ 143 de milioan de euro, reprezentând 85% din valoare totală eligibilă”, a precizat Bode.

Acesta a explicat că, în 25 noiembrie 2019, s-a transmis cererea de finanţare pentru acest proiect, dar s-au solicitat infrmaţii şi clarificări suplimentare.

Citește și: Codrin Ștefănescu: ‘Liviu o duce prost cu sănătatea, are probleme mari cu coloana’

”Din păcate, în momentul în care am preluat guvernarea, în noiembrie anul trecut, România avea 14 arii naturale protejate fără plan de management, dintr-un total de 39 care impactau proicte majore de infrastructură, ca să nu mai spun de faptul că guvernanţii de dinainte au transmis CE documentaţii incomplete pentru foarte multe obiective de investiţii în infrastrutură. Din fericire, printr-un efort de echipă, printr-un dialog serios şi transparent, prin modificări legislative (...) România primeşte a doua mare finanţare nerambursabilă pentru proiecte de infrastructură de transport rutier”, a mai afirmat Bode.

Acesta a precizat că, în 2 luni, România a primit peste un miliar de euro, fonduri nerambursabile, pentru proiecte de infrastructură.

”Noi în 2 luni primim un miliard de euro fonduri nerambursabile pentru cele două proiecte VO Bacău şi Autostrada Sibiu – Piteşti. Este meritul acestui Guvern şi a eforturilor pe care noi le-am făcut în cele 11 luni de guvernare”, a mai afirmat Bode.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.