Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Lucian Bode, de ziua Poliției Române: În contextul geopolitic actual, avem nevoie de structuri performante, cu iniţiativă, stabile şi reziliente

Inquam Photos
Lucian Bode

Ministrul de Interne, Lucian Bode, a transmis, vineri, cu ocazia zilei Poliţiei Române, că rolul acestei instituţii, care are cea mai mare vizibilitate dintre structurile MAI, ”este fundamental pentru funcţionarea şi stabilitatea statului român”. Ministrul apreciază că, în contextul geopolitic actual, ”avem nevoie de structuri performante, de instituţii cu iniţiativă, stabile şi reziliente”, anunță news.ro.

”Am participat astăzi la evenimentul dedicat Zilei Poliţiei Române care împlineşte în acest an, în data de 25 martie, 201 ani de existenţă.

Rolul Poliţiei Române este fundamental pentru funcţionarea şi stabilitatea statului român. Acest rol presupune asumarea de responsabilităţi şi respectarea jurământului depus faţă de patrie, acela de a fi mereu în slujba cetăţeanului şi a comunităţilor. Dintre toate structurile ministerului, Poliţia Română este structura cea mai vizibilă, cu misiunile cu cel mai mare impact în societate, iar de aici decurg toate responsabilităţile, inclusiv nivelul crescut de aşteptări din partea tuturor”, a scris, vineri, pe Facebook, Lucian Bode.

Poliția Română trebuie să facă proba profesionalismului

Ministrul de Interne apreciază că ”Poliţia Română trebuie să facă proba profesionalismului şi să răspundă cu promptitudine nevoilor cetăţenilor şi statului român în ansamblul său”.

”Valorile, precum integritatea, curajul, responsabilitatea şi profesionalismul trebuie să definească activitatea fiecărui poliţist şi îmi doresc ca acestea să rămână de neclintit. În contextul geopolitic actual avem nevoie, mai mult ca oricând, de structuri performante, de instituţii cu iniţiativă, stabile şi reziliente. Un stat puternic are nevoie de instituţii puternice! Un stat puternic îşi apără şi îşi protejează cetăţenii cu instituţii bine dotate, cu resursă umană bine pregătită şi cu o viziune sănătoasă şi ambiţioasă de dezvoltare instituţională”, a mai transmis ministrul.

Acesta a anunţat că susţine ”acele iniţiative care vizează atingerea acestui obiectiv de dezvoltare instituţională, astfel încât Poliţia Română să rămână o structură puternică şi modernă”.

”Tuturor celor care au ales să îmbrace şi să onoreze uniforma de poliţist le mulţumesc pentru tot ceea ce fac pentru siguranţa noastră şi le doresc multă sănătate, putere de muncă şi de adaptare pentru a face faţă provocărilor ce vor urma”, a mai transmis ministrul de Interne.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.