Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Lucian Bode, despre criza politică a coaliției: 'Nu USR PLUS stabilește premierul pe care-l dă PNL și nici miniștrii pe care-i dă PNL'

Inquam Photos / George Calin
lucian bode

Lucian Bode, ministrul de Interne, s-a arătat încrezător că liderii PNL și USR PLUS vor ajunge la un acord privind revenirea partidului din urmă în coaliția de guvernare. „Pot fi supărări, orgolii, dar interesul de a guverna România trebuie să primeze”, a punctat Bode. Despre cerința impusă de USR PLUS pentru a reveni în coaliție, aceea ca Florin Cîțu să nu mai fie premier, Lucian Bode a precizat că „fiecare partid are responsabilitatea de a propune oamenii care-i revin în urma negocierii”

„Cred că nici viitorul președinte al USR PLUS, și nici Florin Cîțu nu-și permit să pună înaintea interesului cu care ne-am dus în fața românilor interesul personal. Pot fi supărări, orgolii, dar interesul de a guverna România trebuie să primeze. Eu sunt în PNL și mi-am asumat această poziție de a fi un susținător al reluării negocierilor cu partenerii de la USR PLUS”, a declarat Lucian Bode, pentru B1 TV.

Întrebat de jurnalista Ioana Ene Dogioiu ce se va întâmpla dacă USR PLUS nu va vrea cu niciun chip să revină la guvernare cu Florin Cîțu premier, Bode a răspuns: „Această întrebare am adresat-o unui coleg de la USR PLUS. l-am întrebat dacă mâine funcția de președinte al Camerei Deputaților revine USR PLUS, ar fi corect ca noi, de la PNL, să spunem ”nu-l vrem pe Barna”, de exemplu, ”vrem pe altcineva de la USR”? Nu USR PLUS stabilește premierul pe care-l dă PNL și nici miniștrii pe care-i dă PNL. Îi agreăm împreună, dar fiecare partid are responsabilitatea de a propune oamenii care-i revin în urma negocierii”.

Dogioiu i-a amintit apoi lui Bode că toată criza a pornit tocmai de la faptul că Florin Cîțu (PNL) nu l-a mai acceptat pe Stelian Ion (USR PLUS) la confucerea Ministerului Justiției: „Atunci cum îmi spuneți că nu vă puteți băga peste?”

„Am asistat la toate etapele acestei crize, am văzut cum a evoluat și aș putea da explicații că nu a fost chiar așa o decizie radicală a premierului. Au fost multe discuții, termene date și chiar știu detaliile vizavi de ce trebuia să facă Ministerul Justiției vizavi de avizul la programul ”Anghel Saligny”. Premierul are acest atribut constituțional și l-a remaniat pe Ion, informând înainte pe coliderii USR PLUS și pe Ludovic Orban”, a răspuns Lucian Bode.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.