Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Lucian Bode: 'S-au anulat 151 de zboruri dus-întors pe relaţia cu Italia, în perioada 9-23 martie'

Guvern
lucian bode

Ministrul interimar al Transporturilor, Lucian Bode, a anunţat marţi că transportatorii români şi străini care operează servicii aeriene regulate pe relaţia Italia au anulat pentru perioada 9-23 martie 151 de zboruri dus-întors.

"Transportatorii aerieni români şi străini care operează servicii aeriene regulate pe relaţia Italia au anulat pentru perioada 9-23 martie un număr de 151 de zboruri dus-întors. Categoric, acest lucru înseamnă pierderi, pierderi pentru industria de transport aerian. În ceea ce priveşte transportul rutier, evoluţia în prezent - se înregistrează scăderi semnificative în cazul transportului de pasageri raportat la aceeaşi perioadă a anului 2019", a precizat Bode în şedinţa de guvern, potrivit Agerpres.ro.

Pe de altă parte, ministrul a remarcat că şi înaintea adoptării deciziei Comitetului Naţional pentru Situaţii Speciale de Urgenţă (CNSSU) referitoare la suspendarea transportului feroviar, aerian şi rutier pe relaţia cu Italia se înregistrase o scădere a numărului de zboruri, în condiţiile în care se redusese numărul de pasageri.

Citește și: Ciolacu: ‘PSD va vota joi’

"186 de zboruri pe săptămână s-au redus la 72 de zboruri pe săptămână, înainte de adoptarea hotărârii numărul 5 a CNSSU. (...) În cazul transportului de pasageri, raportat cu aceeaşi perioadă a anului 2019, pe relaţia cu Italia am închis toate aceste curse, începând cu data de astăzi, ora 12,00. În transportul de persoane internaţional linii regulate, altele decât relaţia cu Italia, se înregistrează o scădere nesemnificativă. Dacă comparăm cu anul 2019, cu aceeaşi perioadă similară sau cu anul 2018, vorbim de un volum aproximativ identic", a spus el.

Potrivit ministrului, transportul de marfă intern deocamdată nu este afectat, dar transportul de marfă internaţional înregistrează o scădere generală între 15 şi 30%, valoare raportată de către companii. Lucian Bode a menţionat că scăderea fluxului de pasageri generează pierderi pentru operatorii de transport rutier şi a precizat că va prezenta în cursul zilei de miercuri o serie de soluţii în acest sens.

"Aş prefera să luaţi legătura să faceţi o evaluare, inclusiv în cifre, adică la cât se cifrează pierderile, să vedem exact baza legală, să vedem exact ce se poate face pentru susţinerea acestora", a spus prim-ministrul interimar, Ludovic Orban.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.