Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Lucian Bode scoate ARTILERIA pe străzi în minivacanța din 21-24 ianuarie: Mii de polițiști și jandarmi vor patrula în toată țara

www.mediafax.ro
polițiști

Peste 9.000 de poliţiştii vor acţiona în sistem integrat, împreună cu Jandarmeria Română şi cu celelalte instituţii ale statului cu atribuţii pentru asigurarea ordinii şi liniştii publice şi respectarea măsurilor de sănătate publică, în perioada 21-24 ianuarie.

"În aceste zile, aproximativ 27.000 de poliţişti, jandarmi, poliţişti de frontieră, pompieri şi piloţi ai MAI sunt pregătiţi să intervină pentru menţinerea ordinii publice, prevenirea faptelor antisociale şi sprijinirea comunităţilor în cazul unor situaţii de urgenţă. Efectivele Poliţiei şi Jandarmeriei vor fi prezente în zonele aglomerate: centre comerciale, pieţe, zonele organizate pentru vânzarea produselor tradiţionale, precum şi în staţiunile montane", informează un comunicat al Ministerului Afacerilor Interne (MAI) transmis, vineri, AGERPRES.

Pentru prevenirea accidentelor rutiere şi fluidizarea traficului, pe drumurile publice vor fi în teren peste 1.500 de poliţişti rutieri cu 250 aparate radar. Misiunile acestora vor fi sprijinite de piloţii Inspectoratului General de Aviaţie al MAI, care vor asigura supravegherea aeriană a traficului rutier pe cele mai tranzitate rute din ţară.

Pentru acordarea asistenţei medicale de urgenţă, stingerea incendiilor şi salvarea persoanelor din medii ostile vieţii, vor fi mobilizaţi, zilnic, peste 5.000 de pompieri, care vor acţiona cu peste 1.200 mijloace tehnice specifice.

"La nivelul Poliţiei de Frontieră au fost dispuse măsuri pentru fluidizarea traficului prin punctele de trecere a frontierei, precum şi pentru prevenirea şi combaterea infracţionalităţii transfrontaliere în zona de competenţă. Astfel, la nivelul întregii ţări, activităţile de supraveghere şi control vor fi asigurate zilnic de aproximativ 4.000 de poliţişti de frontieră", arată sursa citată.

MAI face apel către cetăţeni să respecte măsurile de protecţie sanitară pentru a limita răspândirea virusului SARS-CoV-2, având în vedere numărul în creştere al cazurilor de COVID-19 din ultima perioadă.

Cei care tranzitează frontiera naţională în această perioadă au la dispoziţie aplicaţia Trafic on-line, disponibilă pe pagina de internet a Poliţiei de Frontieră - www.politiadefrontiera.ro, în care sunt actualizaţi, în timp real, timpii de aşteptare din fiecare punct de trecere a frontierei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.