Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Lucian Bode șterge pe jos cu Florin Cîțu: 'Avem nevoie de lideri extrem de serioși, onești și riguroși mai ales acum, când întreaga lume ne privește'

Inquam Photos - George Călin
Inquam Ciucă Flutur Bode Flutur Ciucă Bode

Partidul Național Liberal are nevoie de „un lider puternic care înțelege complexitatea situației, care acționează strategic și care este obișnuit să gestioneze lupte dure”, a spus în ședința Consiliului Național al PNL, Lucian Bode. Șeful MAI l-a luat la țintă pe Florin Cîțu, fără a-i rosti numele.

„Am ajuns într-un punct în care avem de luat decizii importante, decizii cu impact major nu doar pentru azi sau pentru mâine, ci pe termen lung, pentru anul 2024 și mai departe, pentru soarta acestui partid și pentru performanța lui la guvernare. (...) Nu putem merge mai departe fără asumarea unor obiective clare de etapă, care se oferă perspectiva unei consolidări politice de care avem nevoie în aceste vremuri dificile. (...) Partidul Național Liberal ia măsuri corecte la guvernare, dar avem nevoie de o resetare la nivel politic pentru a putea crește cota de încredere în rândul românilor”, afirmă Lucian Bode.

Citește și: Nicolae Ciucă se lasă greu: 'Eu, până în acest moment, nu am luat o decizie. Analizez'

El apreciază că „cea mai mare greșeală a unui om politic cu responsabilități de conducere este să lase în planul doi munca de partid, să uite de baza partidului să neglijeze problemele și propunerile venite de jos în sus”.

„Nu avem în vedere o altă soluție temporară, ci una solidă care privește orizontul anului 2024, plus următorii patru-cinci ani. Dragi liberali, avem nevoie de un lider puternic care înțelege complexitatea situației, care acționează strategic și care este obișnuit să gestioneze lupte dure. Partidul Național Liberal are nevoie de un lidership adevărat, orientat spre viitor. Avem nevoie de lideri extrem de serioși, onești și riguroși mai ales acum, când întreaga lume ne privește și putem arăta ce înseamnă România în plan extern”, conchide Lucian Bode.

Citește și: A fost cu Florin Cîțu în SUA, iar acum se leapădă de el: Alina Gorghiu anunță că îl votează pe Ciucă la șefia PNL, deși premierul nu a declarat dacă va candida

"Trebuie să ne asumăm misiunea unificării dreptei în jurul PNL a acelor formaţiuni care au trunchi comun cu al nostru şi mă refer la ALDE şi la PMP. Dacă reuşim acest lucru, ne vom consolida poziţia prin coagularea dreptei româneşti sub sigla PNL. Avem o responsabilitate mare, inclusiv din postura de membru al coaliţiei la guvernare. Politic aceasta coaliţie dă rezultate, dacă poziţionările sunt corecte, făcute în baza unor negocieri transparente, care să nu creeze dezechilibre în interior. Ne dinamităm singuri, dacă nu reuşim să ţinem aproape unii de alţii, dacă nu reuşim să vorbim aceeaşi limbă şi mai ales dacă cumva încercăm să ne tragem singuri preşul de sub picioare", a declarat Lucian Bode, duminică, la la Consiliul Naţional al PNL organizat la Palatul Parlamentului.

Potrivit acestuia, o ţară merge bine cât timp forţele din alianţa de la guvernare trag în aceeaşi direcţie.

"Dacă vom rămâne uniţi şi fără sincope în gestionarea partidului, dacă vom spune adevărul şi ne vom respecta angajamentele, mai ales între noi, atunci fiecare filială se va întări şi vom putea fi victorioşi în orice confruntare politică", a susţinut Lucian Bode.

Prim-vicepreședintele PNL, Gheorghe Flutur, este noul președinte interimar al partidului, iar Lucian Bode a preluat interimar funcția de secretar general al formațiunii, au decis, duminică, liderii BPN. Congresul va fi convocat pe 10 aprilie și va fi organizat la Palatul Parlamentului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.