Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Lucian Mîndruţă, teoria conspiraţiei cu alternativele la Facebook şi Whatsapp: Ruşii sunt în spate, cei care pleacă sunt 'slabi de minte'

F. P.
static.playtech.ro
Lucian Mîndruță

Aflat în general în tabăra celor denunţă teorii ale conspiraţiei, jurnalistul Lucian Mîndruţă ajunge să vehiculeze el însuşi astfel de teorii în contextul mişcărilor de renunţare la Facebook, Twitter şi Whatsapp, în favoarea unor alternative considerate mai prietenoase cu libera exprimare şi mai sigure în privinţa prelucrării datelor personale. Mîndruţă vede o mare conspiraţie rusă şi îi jigneşte pe cei care apelează la platformele online alternative, considerându-i "conservatori extremişti" şi "slabi de minte".

"Parler a revenit online cu ajutorul unei companii fondate de doi rusi.

De altfel, fondatorul Parler si-a petrecut o buna parte din ultimii doi ani inainte de epidemie prin Rusia, cu sotia sa rusoaica, Alina.

Telegram e tot pe-acolo. Asta e de la bun inceput fondata de un rus, care (probabil de ochii lumii) s-a prefacut ca se cearta cu regimul de la Moscova, doar ca sa admita de curand ca va colabora cu serviciile secrete ruse in spionarea "teroristilor". Citeste dizidenti si opozanti ai lui Putin.

E ridicol sa promovezi astfel de platforme. La noi Telegram era la un moment dat recomandat de insusi Liviu Dragnea, care spera probabil ca daca il asculta FSB-ul iese cu mult mai bine decat CIA-ul...)))

Ceea ce era si corect, probabil.

E vreo surpriza pentru cineva ca miscarile conservatoare extremiste sunt ajutate de rusi?

Doar pentru cine n-a urmarit fenomenul de la inceput. Rusii sunt cei care au intuit potentialul si frustrarea unor mase largi de oameni, care simt ca n-au primit destul de la viata si se uita cu jind la cei diferiti de ei, care au reusit in viata.

De acolo, pana la a crede ca insuccesul tau e din cauza astora nu e decat un pas, amplificat zilnic pe canalele de comunicare in care trolii rusi au jucat un rol important.

Emigrantii. Homosexualii. Oamenii de alta (sau nicio) religie. Oamenii de alta culoare. Oamenii de alta orientare ideologica. Ei au fost aratati cu degetul si facuti tapi ispasitori pentru lenea si ghinionul multora.

Numai ca extremele astea au devenit - exact ca in planul initial, sunt sigur - de-a dreptul fasciste. Si, cand au avut probleme logistice, iata ca le-a sarit cineva in ajutor.

Dupa ce au infiltrat social media occidentale, rusii si-au vazut visul cu ochii: dizidentii si cei care vor sa distruga democratiile vestice cer acum azil digital la ei in ograda.

Macar Snowden, care a dat tonul la migratia asta, era tradator.

Astia sunt pur si simplu naivi si slabi de minte.

Si de-abia asta ne spune ceva important si trist despre societatile vestice. Intre care si a noastra", scrie Mîndruţă pe Facebook.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.