Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Lucian Romaşcanu: 'Guvernul să vină rapid cu un program de sprijinire a celor afectaţi de inundaţii'

Facebook
Lucian Romașcanu

PSD face apel la Guvern să vină "cât mai rapid" cu un program de sprijinire a comunităţilor şi persoanelor afectate de inundaţiile din ultima perioadă, având în vedere că autorităţile locale nu mai dispun de fonduri în acest sens, a declarat, miercuri, purtătorul de cuvânt al social-democraţilor, Lucian Romaşcanu.

"Nu ştim încă nimic despre modul în care Guvernul intenţionează să-i despăgubească pe cei afectaţi de calamităţi în ultima perioadă. Au fost inundaţii majore în multe părţi din ţară, iar autorităţile locale sunt puse în situaţia de a nu putea face mare lucru având în vedere că cea mai mare parte, dacă nu toate fondurile lor sunt terminate din cauza modului cum au trebuit să gestioneze pandemia la nivel local. Deci, facem un apel extrem către Guvern să vină cât de repede cu putinţă cu un program, un proiect de sprijinire a comunităţilor şi a persoanelor afectate de inundaţii", a afirmat Romaşcanu, într-o conferinţă de presă la finalul şedinţei conducerii colective interimare a PSD, potrivit agerpres.ro.

Citește și: Curată nebunie! Caz fără precedent: Un cadru medical care nu crede în coronavirus a infectat 6 persoane

El a acuzat Guvernul că nu oferă explicaţii despre banii împrumutaţi până în prezent.

"Guvernul PNL a depăşit 100 de miliarde de lei împrumuturi, este aproape 10% din PIB, nu s-a mai întâmplat niciodată aşa ceva. Aceşti bani probabil că folosesc cu totul altor scopuri decât bunul mers al economiei şi bunăstarea oamenilor, şomajul a crescut, nu auzim nimic despre creşteri de pensii şi alocaţii, economia e în cădere, nimic pentru fermierii afectaţi de secetă. Banii, probabil, merg către firmele de casă ale PNL-ului, presa este plină de cazuri de posibile acţiuni de corupţie, vedem samsarii drepturilor de proprietate care îşi primesc banii în avans, avem tunuri derulate pe perioada pandemiei privind achiziţiile de materiale sanitare care acum sunt cercetate de DNA. Mesajul nostru este foarte clar către Guvernul Orban: guvernaţi, nu mai furaţi şi spuneţi-ne ce se întâmplă cu aceşti extrem de mulţi bani pe care ministrul Cîţu îi împrumută la o rată de 1.000 de euro pe secundă", a susţinut Romaşcanu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.