Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul Lucian Romașcanu a câștigat procesul cu Poliția Rutieră. Când ești obligat să-i permiți agentului verificarea portbagajului?

cancan.ro
rutiera

Ministrul Culturii, senatorul Lucian Romașcanu (PSD), a declarat miercuri, la Antena 3, că a câștigat procesul cu Poliția Rutieră și a obținut anularea amenzii contravenționale pe care a primit-o după ce nu a vrut să-și deschidă portbagajul mașinii la solicitarea unui agent rutier.

Romașcanu a fost oprit în trafic și amendat pentru că a refuzat, la solicitarea unui agent rutier, să deschidă portbagajul autoturismului pe care îl conducea. Ministrul s-a adresat instanței și a cerut anularea amenzii de peste 1.000 de lei pe care a primit-o. Romașcanu a argumentat că poliţistul rutier are dreptul să verifice vehiculul doar atunci când există „indicii despre săvârşirea unei fapte de natură contravenţională sau penală”, or el nu a primit o explicație de la agent pentru cererea de a deschide portbagajul. De asemenea, cererea de deschidere a portbagajului trebuie să vină în cazul organizării unui filtru, lucru care nu s-a întâmplat în cazul lui, oprirea fiind o simplă verificare de rutină efectuată de un agent rutier.

„Vorbim de drepturi private. S-a creat un precedent. Sper că invazia în spațiul privat să fie făcută cu mare grijă de autorități”, a declarat Romașcanu la Antena 3. El a adăugat că pe vremea lui Nicolae Ceaușescu polițiștii rutieri le cereau conducătorilor auto să le arate că au roată de rezervă, pentru a putea să le verifice portbagajul.

Romașcanu pierduse procesul în prima instanță, dar la apel a avut câștig de cauză și amenda contravențională a fost anulată, decizia instanței fiind definitivă.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.